Galatasaray'ı hep kalbimde taşıyorum

Ali Bozkurt
10.12.2021 - 21:37 | Son Güncellenme: 10.12.2021 - 22:15

Manchester United'da forma giyen Galatasaray'ın eski futbolcusu Alex Telles, S Sports'a açıklamalarda bulundu. İşte Telles'in açıklamaları...

Galatasaray'ı hep kalbimde taşıyorum

AJANSSPOR HABER

2014-2016 yılları arasında Galatasaray'da forma terleten ve şu sıralar Premier League takımlarından Manchester United için mücadele eden Brezilyalı  futbolcu Alex Telles gerçekleştirdiği özel röportajda önemli açıklamalarda bulundu ve eski takımı Galatasaray hakkında konuştu.

Başarılı futbolcu kendisine yöneltilen Ralf Rangnick ve yoğun antrenmanları hakkındaki soruya "Antrenmanlar şimdiye kadar yoğun geçti. Taktiksel değişimlerin yanında fiziksel ve psikolojik değişimler de yaşadık ve bu bizim açımızdan iyi bir şey. Evet çok değişiklik oldu ve antrenmanlarımız gerçekten yoğundu fakat bir o kadar da verimliydi." dedi.

Telles, sol bekin takımdaki rolü hakkında ise "Dörtlü savunmada bir sol bekin görevi tabii ki savunma yapmaktır ama bu organize baskı ile bekler olarak topu ileride kazanabiliyoruz. Bu yüzden topsuz oyunda pres kısmında iyi pozisyon almak ve zekice hareket etmek gerçekten önemli. Böylece topu kazanınca hücumda iyi pozisyon alabiliyor ve kaleye daha yakın olabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Ligi'nde oynadığım için çok mutluyum 

Şimdiye kadar Türkiye Süper Ligi, Premiere League, Serie A ve Portekiz Ligi gibi birçok Avrupa Ligi'nde mücadele eden Brezilyalı sol bek ligler arasındaki fark hakkında ise "Türkiye'ye geldiğimde çok gençtim ve orada çok şey  öğrendim. Türkiye Ligi'nde oynadığım için çok mutluyum. Premier League tabii ki daha yoğun tempolu bir lig. Bu ligin çok yüksek bir seviye olduğunu hepimiz biliyoruz. Kaliteli oyuncular ile dolu ve bu da tempoyu arttırıyor. " diyen ünlü sol bek Türkiye Ligi'nin de çok büyük bir lig olduğunu ve çok önemli oyunculara sahip olduğunu ifade ederken Türkiye Ligi'nde çok şey öğrendiğini eklemeyi ihmal etmedi.

Düşünmeden karar verdiğim anlar oldu

Galatasaray'a ilk geldiğinde çok genç olduğunu hatırlatan ünlü futbolcu dönemin teknik direktörü Mancini'nin kendisine çok şey kattığını ve ona çok saygı duyduğunu fakat kendisinin bir şeyler öğrenmek için çok hevesli olduğunu ifade etti ve şu sözleri ekledi: "Ben de bir şeyler öğrenmek isteyen bir oyuncuydum bu yüzden oynarken çok düşünmeden karar verdiğim anlar oldu ama şu an daha tecrübeliyim ve çok daha fazla maça çıktım bu yüzden artık daha oturaklı kararlar veriyorum."

Galatasaray'ı hep kalbimde taşıyorum

Brezilyalı yıldız kendisine sorulan Galatasaray sorusu hakkında ise " Galatasaray'ı hep kalbimde taşıyorum. Türkiye Ligi'nde oynayan arkadaşlarım var ve Galatasaray'da da Muslera ve benimle çalışan tercümanımız Mert gibi hâlâ görüştüğüm kişiler var. Galatasaray camiasının  beni sevdiğini biliyorum ve maçları takip ediyorum." dedi. 

Alex Telles, istatistikleri

2013-2014 sezonunda Gremio futbol takımı için mücadele eden Alex Telles 21 Ocak 2014 tarihinde Galatasaray ile 6 milyon Euro bonservis ücreti karşılığında 4,5 yıllık sözleşme imzaladı ve  2014-2016 yılında Galatasaray için 39 maçta ter dökerek fileleri 2 kez havalandırmayı başardı. 2015 yılında 1,5 milyon Euro karşılığında Inter'e kiralandı. 2016 yılında ise Galatasaray'dan Porto'ya 6,5 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer oldu. Galatasaray, Portekiz ekip ile yaptığı anlaşma kapsamında bu Alex Telles transferinden satış karının yüzde 10'unu almak için madde ekletmişti. 2020 yılında ise Manchester United, Alex Telles için Porto'ya 15+3 milyon euro ödeme yapmıştı.  Galatasaray ise bu transferden 850 bin euro kazanmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler