Ajansspor

Galatasaray'ın Avrupa'daki rakibi belli oldu! İşte maçların tarihleri...

Editör: İsa Kethüda

Son Güncelleme /

Son dakika Galatasaray haberleri. Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rakibi kura çekimi sonrası belli oldu. G.Saray'ın rakibi Barcelona oldu.

Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 2 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi bugün saat 14.00'te yapılan kura çekiminden sonra belli oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider olarak tamamlayan sarı-kırmızılı takım kura çekimine serib başı olarak katılıyor.

  1. Galatasaray
  2. Lyon
  3. Monaco
  4. Spartak Moskova
  5. Frankfurt
  6. Kızılyıldız
  7. Bayer Leverkusen
  8. West Ham
  1. Atalanta
  2. Porto
  3. Sevilla
  4. RB Leipzig
  5. Glasgow Rangers
  6. Braga
  7. Barcelona
  8. Real Betis

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu mücadelesinde rakibi ile karşı karşıya gelecek olan Galatasaray ilk ayağı 10 Mart Perşembe, rövanş maçını ise 17 Mart Perşembe günü oynayacak.

UEFA Avrupa Ligi eşleşmeleri belli oldu. İşte kura çekiminin sonuçları...

  1. Glasgow Rangers - Kızılyıldız
  2. Braga - Monaco
  3. Porto - Lyon
  1. Atalanta - Bayer Leverkusen
  2. Sevilla - West Ham
  3. RB Leipzig - Spartak Moskova

Türkiye’nin UEFA Avrupa Ligi’ndeki tek temsilcisi olan Galatasaray’ın ise son 16 turundaki rakibi Barcelona oldu. Son 16 turu müsabakalarında ilk maçlar 10 Mart Perşembe günü oynanacakken, rövanş karşılaşmaları ise 17 Mart Perşembe günü gerçekleşecek. Barcelona ile ilk maç deplasmanda oynayacak.

Galatasaray'ın Barcelona'dan sezon sonuna kadar kiraladığı Inaki Pena da bu eşleşmeyle birlikte büyüdüğü yere yani İspanya'ya geri dönüyor. Pena'nın dışında bu kura Arda Turan içinde bir önem arz ediyor. Tecrübeli oyuncu 2015 yılında Atletico Madrid'ten Katalan devine transfer olmuş ve çıktığı 55 maçta 15 gol ve 11 asist ile oynamıştı.

Galatasaray ile Barcelona, tarihlerinde 5. kez eşleşti.

Daha önce tamamı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere 4 kez aynı grupta yer alan iki takım, ilk kez "Kupa 2"de birbirine rakip oldu. İki takım arasında yapılan 8 maçta Galatasaray 1 kez galip gelirken Barcelona 5 kez sahadan üstün ayrıldı. İki müsabaka ise beraberlikle tamamlandı.

Galatasaray'ın attığı 6 gole karşılık Barcelona 14 kez fileleri havalandırdı.

 

Galatasaray, daha önce İspanyol takımlarına karşı 33 maça çıktı. Sarı-kırmızılı takım, söz konusu müsabakalarda 8 galibiyet elde ederken, 6 kez berabere kaldı, 19 kez mağlup oldu.

Bu karşılaşmalarda 31 kez rakip ağları havalandıran Galatasaray, kalesinde 64 gole engel olamadı.

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, eski takımlarına karşı mücadele edecek.

İspanyol teknik adam, 2007'de vatandaşı Pep Guardiola'nın yardımcısı olarak Barcelona B takımında görev aldı. Bir yıl sonda A takım teknik ekibinde yer alan Torrent, 4 yıl boyunca Guardiola yönetiminde başarılı bir süreç geçirdi.

 

Galatasaray teknik ekibinde yer alan yardımcı antrenör Jordi Gris ile kaleci antrenörü Ricard Segarra da uzun süre Barcelona'da görev aldı.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...