Bünyamin Gezer: ''G.Saray'ın Alanyaspor Maçında Penaltısı Da Verilmedi''

24.10.2022 - 13:08 | Son Güncellenme: 24.10.2022 - 13:12

Galatasaray, Alanya maçında Sacha Boey'in atılmasına isyan ederken Bünyamin Gezer bir de penaltısının verilmediğini savundu. İşte o pozisyon ve detaylar.

Bünyamin Gezer: ''G.Saray'ın Alanyaspor Maçında Penaltısı Da Verilmedi''

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'ın 2-0 öne geçtiği ancak 2-2 bitirdiği Corendon Alanyaspor maçına hakem Ali Palabıyık'ın kararları damga vurdu. Sacha Boey'e gösterdiği kırmızı kart ile Alanyaspor'a vermediği penaltı maçı sonunda en çok konuşulan konular oldu. Buna karşın en büyük isyanı Galatasaray gösterdi. Sarı kırmızılı kulübün teknik direktörü Okan Buruk, başkan Dursun Özbek ve Başkanvekili Erden Timur, maç sonu çok sert açıklamalar yaptı.

Bünyamin Gezer pozisyonu yakaladı

Söz konusu iki pozisyon gerek ana akım medyada gerekse sosyal medyada çok tartışıldı ve konuşuldu. Ancak bir pozisyon gözlerden kaçtı. Ne yayıncı kuruluş izleyenlerin dikkatine sundu ne de maçın hakemleri oralı olmadı. Söz konusu pozisyonda Galatasaraylı Dries Mertens'e yönelik bir penaltı iddiası bulunuyor. Eski hakem Bünyamin Gezer, bu pozisyonu TRTSpor'da ekranlara getirdi. Gezer, pozisyonun penaltı olduğunu savundu.

Leroy Fer, Mertens'i çekiyor

İddiaya konu pozisyonda Alanyalı Leroy Fer, ceza sahasına giren Mertens'in dengesini eliyle çekerek bozuyor. Belçikalı yıldız bu yüzden istediği vuruşu yapamıyor. Bu pozisyon yayıncı kuruluş BeINSports tarafından bir kez daha ekranlara getirilmedi. Sosyal medyada Galatasaraylılar, bunun nedenini soran paylaşımlar yaptı.

Penaltı neden verilmedi?

Elbet yayıncı kuruluştan önce sorumluluk sahadaki hakemle VAR'da görevli isimlere düşüyor. Hakemler bu pozisyonu neden penaltıyla değerlendirmedi? Bu noktada ihtimaller şöyle:

-VAR'da görevli Koray Gençerler, pozisyonu gördü. Hakem Ali Palabıyık'ı uyardı.
-Palabıyık, "Evet gördüm ama penaltı için yeterli bulmadım" dedi.
-Bir başka ihtimal, Palabıyık da VAR da pozisyon üzerine konuşmaya gerek duymadı.
-Ya da pozizyonu hem Palabıyık hem de Gençerler kaçırdı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, Galatasaray'a karşı!
Habere Git

Yayıncı değil VAR sorumlu

Yayıncı kuruluş görüntüyü tekrar ekrana getirmese dahi, VAR'daki hakemler, maçta tartışma yaratabilecek her pozisyonu dakika dakika kaydını alıyor. Ve ardından ilk fırsatta sıkıntı gördükleri pozisyonu inceliyor. Ve eğer ki bir ihlal bulunursa da maçın hakemine uyarı yapılıyor. 
Fer-Mertens pozisyonunda hangi ihtimalin yaşandığını ancak ve ancak hakemler biliyor.

Senin için hazırladığımız haberler