Galatasaray'ın eski yıldızı Emmanuel Culio futbolu bıraktı

16.03.2021 - 18:59 | Son Güncellenme: 16.03.2021 - 19:16

Son dakika haberleri... Galatasaray'ın 2010 yılında Rumen ekibi CFR Cluj'dan 2 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattığı Emmanuel Culio, ailevi sebeplerden ötürü futbolu bıraktığını açıkladı. Türkiye'de Galatasaray, Orduspor, Mersin İdman Yurdu gibi ekiplerin formasını terleten Culio, en son ülkesi Arjantin'in takımlarından Quilmes AC'nin formasını giyiyordu. İşte detaylar...

Galatasaray'ın eski yıldızı Emmanuel Culio futbolu bıraktı

Profesyonel kariyerine Arjantin ekibi Independiente'de başlayan Emmanuel Culio, bir dönem Türkiye'de de futbol oynamıştı. Rumen teknik adam Gheorghe Hagi'nin talebi doğrultusunda CFR Cluj'dan transfer edilen Culio, 2010-2013 yılları arasında Türkiye'de futbol yaşantısını sürdürmüştü. 37 yaşındaki futbolcu, en son ülkesinin takımlarından Quilmes AC'de forma giyiyordu. Eşinin hastalığı gerekçesiyle futbol kariyerini noktaladığını açıklayan Culio, arkasında onlarca şık gol ve asist bıraktı. 

Futbola 19 yaşında başladı, 18 yılda 4 ülke gezdi

Futbola başlamadan önce Arjantin'de inşaatlarda çalışan Culio, mahallesinde futbol oynarken 3. Lig takımlarından Flandria yetkililerinin dikkatini çeker. Burada, 2 yıl boyunca 19 gol atma başarısı gösteren Culio'nun Avrupa'ya kadar uzanan futbol yaşantısı ilginç bir tesadüfle başlamış olur. Avrupa'da ilk olarak Rumen CFR Cluj'a transfer olan Culio, buradaki kariyerinde AS Roma ve Bayern Münih ağlarını sarsmayı başarmıştı. 2010 yılında Gheorghe Hagi ile masaya oturan Galatasaray, aynı yıl Emmanuel Culio için CFR Cluj'un kapısını çaldı. 2 milyon Euro karşılığında sarı kırmızılılara katılan Culio, Galatasaray'daki ilk sezonunun ardından Orduspor ve Mersin İdman Yurdu'nda forma giydi. 

Türkiye'den ayrılıp Deportivo La Coruna'nın yolunu tutan Culio, burada 18 maça çıkıp 2 gol atınca sezon sonunda Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Wasl'a transfer oldu. Arjantinli futbolcu, geç başladığı futbol kariyerinde tam 4 ülke gezdi. Romanya, Türkiye, İspanya ve BAE gibi ülkelerin takımlarında oynayan Culio, en son Arjantin 2. Ligi ekiplerinden Quilmes AC'ye transfer oldu. Burada sadece 6 maça çıkan emektar hücum oyuncusu, eşinin rahatsızlığını kulüp yönetimine bildirip emekliye ayrılmak istediğini belirtti. 

Emmanuel Culio, 18 yılda 422 maça çıkarken 62 kez gol atma başarısı gösterdi. Özellikle ikinci Cluj (2017-2020) döneminde 65 maça çıkıp 16 gol atarak kariyerinin en gollü 3 yılını geride bırakmış oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler