Galatasaray'ın eski yöneticisisinden flaş Süper Kupa açıklaması

07.11.2023 - 15:50 | Son Güncellenme: 07.11.2023 - 18:07

Galatasaray'ın eski yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanmasıyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Detaylar.

Galatasaray'ın eski yöneticisisinden flaş Süper Kupa açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın eski yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a açıklamalarda bulundu. Özdoğan, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan'da oynanacak olan TFF Süper Kupa maçı hakkında da konuştu. İşte detaylar...

"Bir tek Ali Koç'un açıklaması yok ortada"

Özdoğan, "Camialar olarak İstanbul veya Türkiye'de bir Süper Kupa finali oynamak istiyoruz. Galatasaray camiası dün divanıyla, yönetimiyle bu işin arkasında olduğunu söyledi. Büyükekşi 'ben iki kulüple de görüştüm, onlar istiyor' dedi. Fenerbahçe de yüksek divan kurulunda Türkiye'de oynanmasını istediğini söyledi. Bir tek Ali Koç'un açıklaması yok ortada. O da Türkiye'de oynanmasını istediğini açıklarsa Türkiye'de oynanır." dedi.

"Büyükekşi yanlış konuşuyor"

Süper Kupa'nın kesinlikle Türkiye'de oynanması gerektiğini ifade eden Özdoğan, "Büyükekşi iki kulübün onayının alındığını söyledi. Öğrendik ki iki takım da onaylamamış. Büyükekşi yanlış konuşuyor. Galatasaray'ın öyle bir onayı yok. Galatasaray Divan Kurulu oy birliği ile bir karar aldı. Cumhuriyet kupası, milli beraberlik içinde şehitlerimizin, gazilerimizin yakınları, gazilerimizin kendileri, madalya kazanmış sporcularımızla beraber kutlamak istiyoruz. Türkiye'nin neresinde olursa olsun 100'üncü yılımızda mutlaka Türkiye'de oynamak istiyoruz diye tüm Galatasaray camiasının oy birliğiyle karar aldı." dedi.

İlgini Çekebilir
TFF'ye sert eleştiri! "Büyükekşi parmak sallamadı"
Habere Git

"Galatasaray'dan onay veren yok"

Büyükekşi'nin Galatasaray'dan onay aldığını yalanlayan Özdoğan, "Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nda karar alınmasına rağmen Ali Koç bu konu hakkında tek kelime etmedi. Büyükekşi, Galatasaray'dan onay alındığını söylüyor ama Galatasaray'dan onay veren yok." dedi.

"Galatasaray camiasının yurt dışına onayı yoktu"

"Sadece Suudi Arabistan değil yurt dışında oynanmasına karşıyız" diyen Özdoğan, "Bizim net bilgilerimiz var. Büyükekşi'nin aydınlatması var. Kendisinin açıklaması lazım. Sadece Suudi Arabistan değil yurt dışında oynanmasına karşıyız 100'üncü yıl olduğu için. Büyükekşi farklı ülkelerin de başvurduğunu, niye Suudi Arabistan'a gidildiğini kendisi açıklarsa daha doğru olur. Bizim bildiklerimiz söylemlerden geliyor. Galatasaray camiasının yurt dışına onayı yoktu, bu çok netti." dedi.

"Sayın Ali Koç, bu konuda tek bir yorum yapmamıştır"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un Süper Kupa'nın Arabistan'a oynanmasını istediğini ve sarı lacivertli ekipte yönetici olan Selahattin Baki'nin iş ilişkileri nedeniyle Süper Kupa'nın Türkiye dışına çıktığı iddialarına da cevap veren Özdoğan, şöyle konuştu:

"Bu söylemlerden bir tanesi doğrudur. Tam net bilgiyi veriyorum. Kim oynansın diyorsa çıksın. Büyükekşi de çıksın açıklasın. 'Ben konuştum, istiyorlar' desin. Ben de kimin ne söylediğini söyleyeyim. Ama Büyükekşi, Galatasaray camiasından onay alamamıştır. Sayın Ali Koç bu konuda tek bir yorum yapmamıştır. Şimdi Türkiye'de oynanmasını isteyen tüm spor severler Ali Koç'a bu soruyu yöneltiyor. Çünkü bir tek yorum yapmayan Ali Koç kaldı."

"Ali Koç'un sorulan sorulara, iddialara cevap vermesi gerekir"

Bu iddiayı bence Ali Koç ve Mehmet Büyükekşi'ye sormak lazım. Buraya nasıl gittik? Büyükekşi 'ben iki kulüpten de onay aldım hatta 30-31 Aralık ne fark eder dediler' dedi. Galatasaray camiasından böyle bir şey yok. Büyükekşi ve Ali Koç'un sorulan sorulara, iddialara cevap vermesi gerekir. Bu milli birlik kupasının Türk topraklarında oynanması gerekiyor."

Senin için hazırladığımız haberler