Galatasaray'ın Icardi ve Mertens'i var! Muhteşem istatistik...

Ali Bozkurt
07.05.2024 - 10:47 | Son Güncellenme: 07.05.2024 - 10:59

Süper Lig devi Galatasaray, yavaş yavaş şampiyonluğa ulaşırken yıldız oyuncuları Mauro Icardi ile Dries Mertens, sezona damga vuran istatistiklere ulaştılar. Detaylar...

Galatasaray'ın Icardi ve Mertens'i var! Muhteşem istatistik...

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'de yavaş yavaş şampiyonluğa giden Galatasaray'da son haftalarda gösterdiği performans ile yeni sözleşme hazırlanan Dries Mertens, istatistikleri alt üst etti. Mertens'in yanı sıra Mauro Icardi'nin de performansı üstlere doğru ilerledi. Detaylar...

Kariyer rekoru geldi

29. haftadaki Çaykur Rize maçıyla vites arttıran 31 yaşındaki golcü oyuncu Mauro Icardi, Kasımpaşa, Hatay, Alanya, Pendik, Adana Demir ve Sivas'ı da boş geçmedi. 7 maçta 9 gol, 2 asistle krallığa yükselirken zirvede farkın artmasını sağladı. Ne Inter ne de PSG'de böyle bir performansı bulunan yıldız, en uzun serisini yakaladığı gibi 44 maçta 30 gole ulaşarak kariyer rekorunu kırdı (2017-18 İnter/29 gol). İcardi kalan 3 maçta hem şampiyonluğu hem de rekorunu geliştirmeyi istiyor.

Mertens resitale başladı

Sabah'ta yer alan habere göre; Ligdeki ilk sezonunda 30 maçta 6 gol, 3 asistlik katkı yaptı, şampiyonluk sevinci yaşadı. Fakat bir türlü Napoli'de yıllardır alıştırdığı gol vuruşlarını izletemeyen Belçikalı yıldızın bu sezon kulübede hamle oyuncusu olması bekleniyordu. 37 yaşındaki oyuncu, önce formayı kaptı sonra da resitale başladı.

Mertens, 29. haftadaki Çaykur Rize maçına kadar 26 maçta 4 gol, 6 asistle oynuyordu. Tıpkı Mauro İcardi gibi o da son 7 haftada sazı eline aldı. Hem oynayıp hem oynattı… 7 haftada 8 asist ve 4 gol katkısıyla rakamlarını ikiye katladı. 14 gol pasıyla asist krallığına yükselen Mertens, adeta Napoli yıllarına nazire yaptı. 2018- 19'da efsanesi olduğu İtalyan ekibinde yaptığı 7 maçlık seriyi tekrarlayan yıldızın hedefinde onu geride bırakmak var.

Zirveyi aldılar

Icardi ile Mertens, Süper Lig'de de zirveye çıktı. 14 golle asist kralı olan Mertens'in takımda en fazla servis yaptığı isim Mauro İcardi oldu. Belçikalı 10 numara, Arjantinli yıldızın attığı 23 golün 7'sini hazırladı. Mertens ile İcardi, ligde 'En iyi ikililer' listesinde birinci sıraya yerleşti.

Icardi, Alex'in rekoruna göz dikti!

Bu sezon toplamda 30 gol, 11 asist yapan Mauro İcardi, 41 gol katkısına ulaştı. Arjantinli yıldız kalan üç maçta 4 gol katkısı daha vermesi halinde Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Alex de Souza'ya ait bir sezonda 44 gol katkısı rekorunu kıracak. 

Senin için hazırladığımız haberler