Galatasaray'ın kasası dolacak! Başakşehir'in elenmesiyle birlikte...

15.08.2019 - 08:16 | Son Güncellenme: 15.08.2019 - 11:16

Galatasaray'ın kasası dolacak! Başakşehir'in elenmesiyle birlikte...

Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi bu sezon sadece Galatasaray temsil edecek. Medipol Başakşehir’in Devler Ligi’nden elenmesinin ardından sarı-kırmızılılar ekstra bir gelir de elde edecek. Başakşehir’in elenmesi sebebiyle Galatasaray ne kadar gelir elde edecek? İşte yanıtı…

Başakşehir yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Medipol Başakşehir, Olympiakos’a deplasmanda 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Şampiyonlar Ligi'nde tek temsilcimiz Galatasaray

Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi’ne grup aşamalarından katılacak. Bu sezon Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek tek takım ise Galatasaray oldu. Başakşehir’in vedasının ardından Galatasaray, yayın gelirinin yüzde doksanını tek başına kasasına koydu.

Başakşehir'in elenmesiyle Galatasaray'ın kasasına ekstra gelir gelecek

Ekstra 8.5 milyon euro daha kasaya girdi. Devler Ligi 2019-2020 sezonu gelir sistemi de belli oldu. Galatasaray’a katılım ücreti olarak 15.25 milyon euro ödenecek.

Şampiyonlar Ligi gelir kapısı...

Sarı-Kırmızılılar, grupta elde edecekleri her galibiyet için 2.7 milyon euroyu kasasına koyacak. Beraberliklerde ise 900 bin euro elde edilecek.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde ilerlerse geliri yükselecek

Son 16 turuna çıkacak takımlara 9.5, çeyrek fi nale yükselenlere ise 10.5 milyon euro ödenecek. Yarı finale kadar yükselebilenler 12 milyon euro alacak. Finalin değeri ise 15 milyon Euro. (Akşam)

Senin için hazırladığımız haberler