Galatasaray'ın rakibi Neftçi oldu! İşte bütün detaylar...

31.08.2020 - 14:05 | Son Güncellenme: 31.08.2020 - 16:08

Temsilcimiz Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi hangi takım oldu? Mücadele ne zaman ve hangi stadyumda oynanacak? İşte detaylar...

Galatasaray'ın rakibi Neftçi oldu! İşte bütün detaylar...

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi Azerbaycan ekibi Neftçi Bakü oldu.

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu, koronavirüs salgını sebebiyle tek maç eleme sistemi üzerinden oynanacak.

Neftçi Bakü - Galatasaray maçı ne zaman?

Neftçi Bakü ile Galatasaray'ı karşı karşıya getirecek UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu mücadelesi 17 Eylül'de oynanacak.

Karşılaşma Bakcell Arena'da oynanacak.

8 şampiyonluğu var

Bakü şehrini temsil eden bir futbol takımı olan Neftçi Bakü, Azerbaycan'da birçok kez şampiyonluk yaşayan takımlardan biri durumunda. Şu ana kadar Azerbaycan Ligi'nde 8, Azerbaycan Devlet Kupası'nı da 7 kez kazanma başarısı gösterdiler.

Geçen sezonu 8 puan geride 2. sırada tamamladılar. Yeni sezonu başlayan Azerbaycan Ligi'nde Bakü ekibi ilk haftada Sebail'i 2-1 yendi ve 3 puanla yeni sezona merhaba dediler.

Galatasaray, ligin ilk haftasında Gaziantep FK ile karşı karşıya geldikten sonra Neftçi Bakü ile mücadele edecek. Galatasaray, kendi liginde 1 maç oynamışken, Azeri ekibi ise daha fazla maç yapmış olacak.

18 Mart 1937'de kurulan Neftçi Bakü'nün maçlarını oynadığı Bakcell Arena Stadı, 11 bin kapasiteye sahip. Bu maç, seyircisiz oynanacak. Bakü ekibi, Flagman, Petrolcüler ve Halkın takımı olarak anılırken, takımın renkleri ise siyah-beyaz.

1990'larda Azerbaycan'ın bağımsızlığını kazanmasının ardından Bakü ekibi, mali açıdan da yükselişe geçmek için önemli adımlar attı. 2006-07 sezonunda şampiyon olmalarının ardından şampiyonluğa uzunca bir süre hasret kaldılar. 2018-19 sezonunda yaşanan şampiyonluk bu açıdan daha değerliydi. 

Neftçi Bakü'nün kadrosunda hangi oyuncular var?

Kaleci: Selahet Ağayev, Memmedov, Kamran İbrahimov, Cabir Emirli, Mamadu Mbodj, Rener Alver De Souza, Anton Krivotsyuk, Stankovic, Ömer Buludov, Tallison Diaz

Orta saha: Namık Elekerov, Emin Mahmudov, Saman Nerimancahan, Fehmin Muradbeyli, Yusuf Laval, Ferid Yusifli, Stiven Jofez, Sabir Buqrin, Mamadu Kane, İsmail Zülfüqarlı

Forvet: Abbasov, İbrahim Aliyev

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler