Galatasaray, Cicaldau'yu listeye yazabilecek mi? İşte kural...

29.07.2021 - 10:38 | Son Güncellenme: 29.07.2021 - 10:55

Galatasaray'ın yeni transferi Cicaldau'nun St. Johnstone maçında oynayıp oynayamayacağı tartışma konusu yarattı. Peki Cicaldau listeye yazılabilir mi? İşte kural...

Galatasaray, Cicaldau'yu listeye yazabilecek mi? İşte kural...

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk hedefleyen Galatasaray, kadrosuna Cicaldau'yu transfer etmişti. Sarı-kırmızılılar Devler Ligi'nden elendi. Cicaldau, Galatasaray'ın St. Johnstone ile oynanacak maçlarda forma giyebilecek mi? Detaylar haberde...

Yönetmeliğe göre Cicaldau listede yer alabilecke mi?

UEFA Avrupa Ligi yönetmeliklerine göre; kural olarak bir oyuncu aynı sezon içinde UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve/veya UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde birden fazla kulüp formasıyla oynayamıyor. 

Grup aşamasından itibaren oynayabilir

Ancak; istisnai olarak UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi veya UEFA Avrupa Konferans Ligi ön eleme turunda veya birinci, ikinci, üçüncü ön eleme turunda veya play-off maçlarında sahaya çıkan bir oyuncu, grup aşamasından itibaren Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi veya UEFA Konferans Ligi'nde oynayabiliyor. 

Yedek oyuncu olsa ve oynamasaydı sahada olabilecekti

Bunun dışında eğer futbolcu sahaya çıkmamış yedek bir oyuncu ise UEFA listesine kayıtlı olması kaydıyla, aynı sezon içinde UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi veya UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele eden başka bir kulüpte oynama hakkına sahiptir. 

Cicaldau, Laçi maçında sahadaydı

Yani UEFA'nın yönetmeliklerine göre; Galatasaray'ın yeni transferi Cicaldau, eski takımı Craiova ile UEFA Konferans Ligi'nde Laçi takımına karşı 87 dakika oynadığı için Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi listesinde yer alamayacak.

Galatasaray -St. Johnstone maçı ne zaman?

Galatasaray ile İskoç temsilcisi St. Johnstone arasında oynanacak ilk maç 5 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak. Rövanş mücadelesi ise 12 Ağustos'ta İskoçya'da olacak.

Senin için hazırladığımız haberler