Galip Atar, zirvede bitirdi

28.10.2017 - 18:55 | Son Güncellenme: 28.10.2017 - 18:55

2017 Ferrari Challenge Avrupa'nın İtalya'daki son yarışının ardından 215 puana ulaşan Galip Atar, 458 Challenge kategorisini birinci sırada tamamladı.

Galip Atar'ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Galip Atar'ın Ferrari Challenge Avrupa'nın 7. ve son ayağı olan Mugello'daki mücadelede ilk yarışı ikinci, diğer yarışı ise üçüncü sırada tamamladığı belirtildi. Toplam 215 puana ulaşan Galip Atar'ın 458 Challenge kategorisinde elde ettiği birincilikle, 25 yıldır organize edilen Ferrari Challenge'da bu başarıyı gösteren ilk Türk sporcu olduğu belirtildi.

Galip Atar'ın yarın Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarından pilotların katılımıyla organize edilecek Dünya Finali'nde yarışacağı, 19 sporcunun start alacağı 458 kategorisinde yarışa 5. sıradan başlayacağı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Galip Atar, sezona şampiyonluk hedefiyle başladıklarını aktardı.

Toplam 7 ayak ve 14 yarışlık zorlu bir mücadelenin sonunda hedeflerine ulaştıklarını belirten Galip Atar, "Cumhuriyet Bayramı gibi anlamlı bir günü böylesine önemli bir kupa ile karşıladığımız için sevincimiz de daha büyük oldu. Zorlu bir mücadele sonucunda kazanmış olduğumuz bu kupayı devletimize ve milletimize armağan ediyor, Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler