Gaziantep FK - Kayserispor: 1-1 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
06.05.2022 - 21:26 | Son Güncellenme: 06.05.2022 - 21:59

Süper Lig'de Gaziantep FK ile Kayserispor karşılaştı. Maç 1-1 berabere bitti. Bu mücadelenin ardından Altay ve Çaykur Rizespor, TFF 1. Lig'e düştü. İşte detaylar.

Gaziantep FK - Kayserispor: 1-1 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Gaziantep FK ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Ateş hattını yakından ilgilendiren kritik maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Gaziantep'te, Kalyon Stadyumu'nda oynanan maçın ardından Altay ile Çaykur Rizespor Süper Lig'e veda etti.

1 dakika arayla karşılıklı goller

Karşılaşmada 1'er dakika arayla iki takım da ağları havalandırdı. Kritik mücadelede ilk gol, konuk ekipten geldi. Kayserispor'da sağ çaprazda topu kontrol eden İbrahim Akdağ ortaladı. İlhan Parlak, altı pasın önünden kafa vuruşu ile kalecinin solundan topu ağlara gönderdi.

İlhan Parlak'ın Kayserispor'u 1-0 öne geçirdiği golden yalnızca 1 dakika sonra ev sahibi Gaziantep FK, durumu eşitledi. Sol katta topu kapan Maxim, topla birlikte sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve kalecinin sağına yerden sert vurarak, topu filelerle buluşturdu.

 

Taraftar hücum etmeyen takımına tepki gösterdi

Karşılaşmanın son dakikalarında ise Gaziantep taraftarının tepkisi dikkat çekti. Maç 1-1 devam ederken iki takım da bu sonuçtan memnun bir görüntü çiziyordu. Gaziantep taraftarı, son dakikalarda tempoyu düşürmesinden ve hücum etmemesinden rahatsız oldu. Tribünler, stoperleri arasında dakikalarca paslaşan takımını ıslıkladı.

Puanlar paylaşıldı

Mücadele beraberlik ile sonuçlanırken Kayserispor puanını 44 yaptı ve ligin 14. basamağında bulundu. Gaziantep FK ise puanını 43'e yükselterek Süper Lig'de ateş hattının 1 sıra üstünde, 16. sırada yer aldı.

Altay ve Rizespor veda etti

Bu maçın ardından Süper Lig'e veda eden son 2 takım da netleşti. Altay ile Çaykur Rizespor, Gaziantep FK'nın 1 puan alarak, 43 puana yükselmesi ile ligde matematiksel olarak şansı kalmadı. Bitime 3 hafta kala 33 puanda kalan iki takım da gelecek sezon Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek.

Süper Lig'de küme düşen takımlar

  • Yeni Malatyaspor
  • Göztepe
  • Çaykur Rizespor
  • Altay
Senin için hazırladığımız haberler