Gaziantep FK, Romanyalı kaleci Florin Nita'yı transfer etti

İsa Kethüda
09.09.2023 - 16:54 | Son Güncellenme: 09.09.2023 - 16:57

Gaziantep Futbol Kulübü, son olarak Sparta Prag forması giyen 36 yaşındaki kaleci Florin Nita'yı sezon sonuna kadar kadrosuna kattı. İşte detaylar...

Gaziantep FK, Romanyalı kaleci Florin Nita'yı transfer etti

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK, Romanyalı kaleci Florin Nita ile sezon sonuna kadar anlaştı.

Florin Nita imzayı attı

Kulüpten yapılan açıklamada, son olarak Sparta Prag forması giyen kaleci Florin Nita ile sezon sonuna kadar anlaşıldığını belirtti.

Nita'nın, Başkan Yardımcısı Güney Dağdeviren'in katıldığı törenle kendisini kırmızı-siyahlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attığı kaydedildi.

Forma giydiği takımlar

Florin Nita'nın kariyerinde, Chiajna, Steaua Bükreş ve Sparta Prag kulüplerinde forma giydiği bildirildi. 

Kariyeri

Kariyerinde 313 müsabakaya çıkan Nita'nın 112 karşılaşmada kalesini gole kapattığı, 19 kez de Romanya Milli Takımı'nda forma giydiği belirtildi.

Florin Nita kimdir?

3 Temmuz 1987 yılında Romanya’nın Bükreş şehrinde dünyaya gelen Nita, futbola ülkesi takımlarından Chiajna takımında başladı. 2013 yılında Steaua Bükreş’e transfer olan Rumen Milli Kaleci, daha sonra ise 2018 yılında Sparta Prag’da forma giydi. 

Kariyerinde 313 resmi müsabakaya çıkan başarılı file bekçisi, 112 karşılaşmada kalesini gole kapatmayı başardı. 19 kez de Romanya Milli Takımı’nda forma giyen Nita, sezon sonuna kadar Kırmızı-Siyahlı takımın başarısı için ter dökecek.

Senin için hazırladığımız haberler