Gaziantep Polisgücü şampiyon oldu

06.02.2017 - 22:39 | Son Güncellenme: 06.02.2017 - 22:39

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Erkekler Salon Hokeyi Süper Ligi 2. Etap müsabakalarının ardından Gaziantep Polisgücü şampiyon oldu. 

Alanya Atatürk Spor Salonu'nda 5 gün süren 2. etap, 45 karşılaşmanın ardından sona erdi. Şampiyonada Gaziantep Polisgücü birinci, Nizip Belediyespor ikinci, Bolu Belediyespor da üçüncü oldu. 10 takımın yer aldığı şampiyonada son sıralarda yer alan Gaziantep Gençlik ve Boybeyi ise bir alt lige düştü.

Şampiyonada en iyi oyuncu ödülünü Gaziantep Polisgücü takımından Mahmut Yunus Cengiz, en iyi kaleci ödülünü Nizip Belediyespor'dan Gökhan Oktar alırken Nizip Belediyespor'dan Ebubekir Güden de ligin en çok gol atan oyuncusu oldu.

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan gazetecilere yaptığı açıklamada Salon Hokeyi Süper Ligi'nin 2. etabını tamamladıklarını söyledi.

Bu organizasyonun ardından iki takımın alt lige düştüğünü belirten Karakan, "Burada şampiyon olan kulübümüz 2018 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasında bizi temsil edecek. Avrupa'daki başarımızdan dolayı Avrupa'da salon hokeyinde iki takımız ülkemizi temsil edecek." dedi.

Alanya'da her şeyin çok güzel geçtiğini dile getiren Karakan, burada çok üst düzey maçlar izlediklerini belirtti. Yetenekli oyuncuların performansını 2. etapta bir kez daha gördüklerini ifade eden Karakan, "Türk hokeyi çok gelişiyor. Bunun mükafatını da Avrupa ve dünya şampiyonasında inşallah hep birlikte göreceğiz." diye konuştu.

Şampiyonanın 2. etabında dereceye giren takımlar ve sporcular, kupa ve madalyalarını Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ile Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu'dan aldı.

Senin için hazırladığımız haberler