Gaziantep FK - Göztepe: 1-1 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

23.04.2022 - 17:44 | Son Güncellenme: 23.04.2022 - 20:46

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantep ile Göztepe karşılaştı. Maç 1-1 berabere biterken, Göztepe kritik mücadelenin ardından TFF 1. Lig'e düştü. İşte detaylar.

Gaziantep FK - Göztepe: 1-1 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Gaziantep FK ile Göztepe karşı karşıya geldi. Lige tutunma mücadelesi veren İzmir temsilcisi, Gaizantep deplasmanında 1-1 berabere kaldı. Bu sonuç ile Göz Göz'ün TFF 1. Lig'e düşmesi kesinleşti. Maçta karşılıklı yapılan centilmenlik örnekleri dikkat çekti.

Direkt gol olsa iptal edilecekti

Gaziantep FK - Göztepe maçının 90 +1. dakikasına 0-0'lık skorla girildi. Bu dakikada Orta sahada hakem atışıyla oyun başladı.  Orta sahada topu alan Göztepeli Soner kaleye şut çekti. Eğer top direkt gol olsa hakem atışında iki oyuncuya temas etmesi gerektiğinden kurallara göre gol iptal olacaktı. Ancak top direkten döndü ve Jahovic golü yaptı.

Hakem golü verdi, Göztepe kaleyi açtı

1-0'lık skor Göztepe'nin kümede kalma ümitlerini son 4 haftaya taşıması anlamına geliyordu. Ancak İzmir takımı, küme düşme pahasına haksız bir gol kazandığını düşünerek Gaziantepli Figueiredo'nun topu ağlara göndermesine izin verdi.

Hakem penaltı verdi

Karşılaşmanın 1-1'lik skorla bitmesi beklenirken Figueiredo bu kez ceza alanı içinde kaleci Arda Özçimen tarafından düşürüldü. Hakem Mustafa Kürşad Filiz penaltı noktasını gösterdi.

Taraftarlar 'atma' dile bağırdı, Muhammet dışarı vurdu

Tribünler, küme düşme pahasına kalesini gole açan Göztepe'nin yenilmesine tepki gösterdi. Stat 'atma, atma' sesleri ile inledi. Topun başına geçen Muhammet Demir, taraftarların isteğini kırmadı ve topu bilerek auta gönderdi. Muhammet'in bu hareketi tribünlerden büyük alkış ve destek aldı.

Göztepe Süper Lig'e veda etti

1-1'lik skorla puanını 27'ye çıkaran Göztepe'nin son 4 hafta öncezi matematiksel olarak küme düşmesi kesinleşti. Küme düşme hattının hemen üzerinde bulunan ve Karagümrük'e 2-1 yenilen Giresunspor'un 40 puanı bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler