Genç grekoromenciler kampa girdi

24.03.2015 - 14:53 | Son Güncellenme: 24.03.2015 - 14:53

Genç Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımı, Avrupa şampiyonası hazırlıklarına Bolu Aladağ Kamp Eğitim Tesisleri’nde başladı.

Aladağ'da kampa giren 40 milli grekoromenci, 23-28 Haziran tarihlerinde İstanbul'da yapılacak Avrupa şampiyonası ve Brezilya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında madalya kazanmayı hedefliyor.

Genç Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takım Antrenörü Yücel Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek performansla çalışma kampına girdiklerini belirtti.

İlk hedeflerinin, Avrupa şampiyonasında önemli dereceler elde etmek olduğunu vurgulayan Ünsal, "Sporcularımız ve hocalarımızla, 17 gün boyunca adapte olmuş şekilde yoğun bir çalışma süreci geçireceğiz. Kampımızın daha ilk günü. Kampta şu anda 40 tane sporcu, 6 tane antrenör ve bir masörümüz var. Ekip olarak tam anlamıyla buradayız. Her şey şampiyona için" diye konuştu.

Ünsal, çalışmalarını günde çift antrenman yaparak sürdürdüklerini ifade ederek, şunları söyledi:

 "Bunun yanında ise sabahları erkenden sporcuları kaldırıp vücutlarını uyandırmak gerekiyor. O yüzden sabah yürüyüşü yapıyoruz. Antrenmanlarımız yoğun bir şekilde geçiyor. Çıktığımız şampiyonalardan madalya almadan dönmemeyi umut ediyoruz. Bunun adına çalışan ve umut vaat eden sporcularımız da var. Her kiloda iddialıyız. 50 kilodan 120 kiloya kadar bütün sporcularımızdan madalya bekliyoruz."

Katılacakları her şampiyonada başarılı olacaklarına inandığını aktaran Ünsal, bunu şubat ayında Malatya’da yapılan Türkiye şampiyonasında kanıtladıklarını, hem Avrupa hem de dünya şampiyonasında kazanacakları madalyalarla Türk bayrağını göndere çektireceklerini dile getirdi.

Ünsal, Büyükler Dünya Şampiyonası'nda 8 madalya kazandıklarını anımsatarak, "O şampiyonada, dünya şampiyonumuz çıktı. Takım halinde her iki takımımızda başarılı oldu. Büyüklerde dünya 3'üncüsü oldu. Genç takımımızda da dünya şampiyonumuz, dünya 3'ücümüz ve Avrupa 3'üncümüz var. Serbest takımımız ise Avrupa 3.'sü oldu. Dünyada zaten güreşte söz hakkımız vardı. Şu anda daha fazla söz hakkına sahip olduğumuza inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler