Genç güreşçilere güven tam

19.08.2018 - 14:23 | Son Güncellenme: 19.08.2018 - 14:23

Genç Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Metin Topaktaş, Avrupa Şampiyonası'ndaki başarılı performanslarını Dünya Şampiyonası'nda da sürdürmek istediklerini söyledi.

Dünya Gençler Güreş Şampiyonası, 17-23 Eylül tarihlerinde, Slovakya'nın Trnava'da düzenlenecek.

Genç Serbest Güreş Milli Takımı şampiyona için hazırlıklarını Ankara Elmadağ'da bulunan kamp ve eğitim merkezinde sürdürüyor.

Teknik direktör Metin Topaktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç milli takıma güvendiklerini ve bu sporcuların 15 yıl boyunca Türk güreşine hizmet edeceklerini ifade etti.

Topaktaş, bu yıl Avrupa ve dünya şampiyonası için 5 adet kamp planladıklarını ve Ankara'da 4. kampı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Kamptaki sporcu sayısının azlığından yakınan Topaktaş, şöyle devam etti:

"Genel kamp kadromuzu 40 kişi civarında tutuyorduk. Burada sporcu sayısı biraz azaldı. 30 sporcu bizim için az. Kadroda hem bu sene yarışacak hem de gelecek senelerde bu takımda yer alacak sporcular var. Bizim Rusya ve İran gibi teknik bir kapasitemiz yok. Bunu bilerek çalışıyoruz. Müsabakaya çıkarken ayakta kalmamız ve mutlaka direnmemiz gerekiyor. Bunun için de kondisyonumuzun çok iyi olmalı."

Son Avrupa Şampiyonası'nda gençlerin 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandığını hatırlatan Topaktaş, "Büyükler için bizlere umut verdiler. Bunların sevincini yaşıyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda aldığımız madalyaların devamı inşallah Dünya Şampiyonası'nda gelir." değerlendirmesini yaptı.

Haftanın 6 günü çalışıyorlar

Genç Serbest Güreş Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'na, haftanın 6 günü antrenman yaparak hazırlanıyor.

Şampiyonada 10 sıklette mücadele edeceklerini anlatan Topaktaş, "Çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Sadece pazar günleri dinlenme veriyoruz. 10 sıkletin tamamında da madalya alabilecek kapasitede sporcularımız var. Dünya Şampiyonası'nda 1 altın madalya bekliyorum. ABD, İran ve Hindistan'dan katılacak sporcular devreye girecek. Bunların arasından şampiyon çıkacak inşallah." ifadelerini kullandı.

"Gençlere çok güveniyorum"

Bu takımın kendileri için bir şans olduğuna dikkati çeken teknik direktör Metin Topaktaş, şu görüşleri paylaştı:

"Arkadaşlıkları çok iyi. Bu arkadaşlık her şeye yansıyor. Şu gördüğünüz ekip 15 yıl inşallah Türk güreşine hizmet edecek ve madalya kazandıracak. Motivasyon bizim en büyük silahımız. Yüzde 30 teknikle, yüzde 30 kuvvetle güreşiyoruz. Geriye kalan yüzde 40 da motivasyon. Bize de görev düşüyor ama gaz vermek için motorun sağlam olması lazım. Biz motivasyonu ve gücümüzü milletimizden alıyoruz. Gençlere çok güveniyorum."

Elmadağ Kamp ve Eğitim Merkezi'nde 26 Ağustos Pazar günü sona erecek kampın ardından Slovakya'daki Dünya Şampiyonası'nda mindere çıkacak isimler belirlenecek. Sporcular belli olduktan sonra son kamp çalışması 3 Eylül'de Niğde Demirkazık'ta gerçekleştirilecek.

 

Senin için hazırladığımız haberler