Gençlerbirliği - Beşiktaş maçı oynanacak mı, erteleme olur mu?

15.02.2021 - 09:45 | Son Güncellenme: 15.02.2021 - 09:51

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren ve Konyaspor galibiyetiyle moral depolayan Beşiktaş bugün deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk olacak. Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı oynanacak mı, kar yağışı nedeniyle ertelenecek mi? İşte yanıtı...

Gençlerbirliği - Beşiktaş maçı oynanacak mı, erteleme olur mu?

AJANSPOR-HABER

Beşiktaş, Süper Lig'in 25. haftasında bugün deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Eryaman Stadı'nda hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun yöneteceği mücadele saat 16:00'da başlayacak. Türkiye Futbol Federasyonu, yoğun kar yağışı sebebiyle maçın saat 19.00'dan 16.00'ya alındığını duyurmuştu. Ankara'da maç saatinde kar yağışının artacak olması, Gençlerbirliği-Beşiktaş maçının ertelenip ertelenmeyeceğini sorgular hale getirdi. Peki, Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı ertelenecek mi? Yanıtı haberde... 

TFF'nin önceliği Gençlerbirliği - Beşiktaş maçını oynatmak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden paylaşılan son bilgilere göre; Gençlerbirliği - Beşiktaş karşılaşma saatinde stadın yer aldığı bölgede yoğun şekilde kar yağacak ve sıcaklık 1 derece civarında olacak. Türkiye Futbol Federasyonu kulüplerin talebi doğrultusunda maçı erken saate aldı. TFF'nin önceliği Gençlerbirliği-Beşiktaş maçını belirlenen saatte oynatmak. 

Maç hangi şartlarda ertelenir?

Şampiyonluk yarışı içinde olan Beşiktaş'ın Ankara deplasmanında oynayacağı maçtan yaklaşık 1 saat önce hakemler Eryaman Stadı'nde zemine çıkacak ve gerekli kontrolleri yapacak. Maç öncesi ayrıca yetkili personellerin kar temizleme çalışmaları yapacağı belirtiliyor. Maç esnasında görüş açısının daralması ve futbol oynanmaya müsait bir zeminin olmaması durumunda maç ertelenebilir. Ancak; hakemler de öncelikli olarak maçı oynatmaktan yana bir tutum sergileyecek. 

Galatasaray-Kasımpaşa maçı oynanmıştı

Beşiktaş'ın ezeli rakibi Galatasaray'ın Kasımpaşa ile oynadığı maç yoğun kar yağışına karşın oynandı. Türk Telekom Stadı'nda yapılan ve sarı-kırmızılıların 2-1 kazandığı maç öncesinde stat yetkilileri kar temizleme çalışması yaptı, maçtan 1 saat öncesine kadar zemine örtülen branda kaldırıldı ve çatıdaki kar yığınları da temizlendi. 

Senin için hazırladığımız haberler