Gençlerbirliği, icra ve transfer yasağıyla karşı karşıya

İsa Kethüda
11.06.2021 - 14:22 | Son Güncellenme: 11.06.2021 - 15:48

Gençlerbirliği'nde başkanlığa seçilen Niyazi Akdaş, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akdaş, transfer yasağı ve icra durumu hakkında da konuştu.

Gençlerbirliği, icra ve transfer yasağıyla karşı karşıya

Gençlerbirliği'nde 44 yıllık Cavcav dönemi kapandı. Dün yapılan kongre seçimleri sonucunda başkanlık görevine gelen Niyazi Akdaş, ilk olarak Radyospor'a konuştu.

Şeffaf olacağız

Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz'ın sorularını cevaplayan başkan Akdaş, ilk olarak başkanlık sürecindeki hedeflerinden bahsetti. Akdaş; "Öncelikle arkadaşlarımızla oturup yol haritamızı çizeceğiz. Ben bu kulübü, kurumsallaştırmak istiyorum. Rahmetli İlhan abinin zamanında da isteniyordu bu. Ben bu kulübü şeffaflaştıracağım, kime ne para verildiyse, hangi menajere, hangi oyuncuya, hangi teknik adama ne ödendi söyleyeceğim. Bu zamana kadar bu şeffaflık yapılmıyordu, ben getireceğim. Altyapıya çok önem vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Ayrıca bir kampanya da başlatacağım, bunu da ilerde duyuracağız" dedi. 

Ailenin malı gibiydi


Cavcav yönetimi hakkında da konuşan Akdaş, şu ifadeleri kullandı:


"Kongre bitti. İlk iş rahmetli İlhan abimin kabrine gittim dua ettim. Kolay değil 44 sene bu aile, bu camiaya hizmet verdi. Yani Gençlerbirliği, ailenin bir malıydı. Bizim İlhan abiyle çok daha eskilere dayanan güzel bir arkadaşlığımız vardı. İki dönem de kulüp yönetiminde yer aldım. İlk dönem para nerde dediğimde ters düştük ve ben istifa ettim. İkinci dönem gelişimde ise bunun bir aile meselesi olduğunu, istifa etmem gerektiğini ve ikinci başkanlığı oğluna bırakmamı istedi. Çünlü kendisinden sonra başkanlığa oğlunu getirme hedefi vardı. Burada yaşananlar tamamen doğruydu yani. Fakat her şeye rağmen benim kimseye herhangi bir kırgınlığım, kızgınlığım yoktur."

Özcan Bizati ile yola devam edilecek mi?

Son dönemde gösterdiği teknik direktörlük performansıyla dikkat çeken Özcan Bizati ile devam edilip edilmeyeceği konusunda konuşan Niyazi Akdaş; "Özcan Bizati hocamızı bugün saat 14.00'te çağırdım, kendisiyle oturup konuşacağız. Birlikte bir karara varacağız. Kendisi sevdiğimiz bir hoca, tabii ki ben de kalmasını isterim fakat ideallerini öğrenmemiz gerekiyor. Bakalım" ifadelerini kullandı.

Transfer açıklaması

Taraftarın merak konusu olan transfer meselesi hakkında net açıklamalar yapan Nizayi Akdaş, kimsenin astronomik rakamlarla bir transfer beklememesi gerektiğini söyledi. Akdaş; "Açık açık söylüyorum, ben tedbirli bir adamım. Önce gelir bütçemi yapar, sonra nereye ne vereceğimi planlarım. Gelen ekstralarla da borçlarımı kapatırım. Kimse benden 1 milyon Euro'luk oyuncu beklemesin. Gençlerbirliği kulübü icra yeme durumunda, transfer yasağı yeme durumunda. Ben önce 130 milyon liralık borcu kapatmaya çalışmalıyım ve önceliklerim bu olmalı. Haliyle bu sene için değil ama gelecek sene için yeniden Süper Lig teminatı verebilirim" şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler