TFF 1. Lig Ekibi Gençlerbirliği, Gabriel Torje'yi Transfer Etti

Ali Bozkurt
06.01.2023 - 23:30 | Son Güncellenme: 06.01.2023 - 23:52

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği transfer yasağının kalkmasından hemen sonra Rumen oyuncu Gabriel Torje'yi kadrosuna kattığını açıkladı. Detaylar...

TFF 1. Lig Ekibi Gençlerbirliği, Gabriel Torje'yi Transfer Etti

AJANSSPOR HABER

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği Rumen orta saha oyuncusu Gabriel Torje'yi resmen transfer ettiğini açıkladı. Ankara temsilcisi Gabriel Torje ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere 1,5 yıllık anlaşma imzaladı. Detaylar...

TFF 1. Lig'in ikinci devresi için transfer çalışmalarına başlayan Gençlerbirliği, Romanyalı 33 yaşındaki orta saha oyuncusu Gabriel Torje ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere 1,5 yıllık anlaşma imzaladı.

33 yaşındaki orta saha oyuncusu daha önce Türkiye'de forma giydi. Torje, Konyaspor, Osmanlıspor, Kardemir Karabükspor, Sivasspor ve Bandırmaspor'da forma giydi. Tecrübeli oyuncu Türk takımlarının yanı sıra FC Dinamo, Udinese, Granada, Espanyol, Akhmat Grozny, Larisa ve son olarak ülkesi Romanya'nın FCV Farul takımında forma giydi.

Daha önce Ajansspor duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde Salim Manav'ın yaptığı özel haberde Ankara temsilcisinin Rumen orta saha oyuncusu ile anlaşma sağladığını duyurmuş ve transferin resmiyet kazandığını yazmıştı.

Bu sezon SuperLiga'd 16 karşılaşamda forma giyen Rumen oyuncu 3 gol atarken 3 asist yapma başarısı gösterdi. 33 yaşındaki oyuncu Romanya Kupası'nda ise 1 maçta görev aldı. Bu karşılaşmada ise 2 gol atma başarısı gösterdi.

Transfer yasağı yeni kalktı

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, 1,5 yıldır devam eden transfer yasağını resmi olarak kaldırdıklarını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Ankara temsilcisi, “Geçmiş sezonlarda kulübümüzde oynamış olan 9 futbolcunun alacaklarından ve geçmiş dönemlerden devam eden vergi borçlarından kaynaklı, 1,5 yıldır FIFA’nın uygulamış olduğu transfer yasağı, Başkanımız Niyazi Akdaş ve Yönetim Kurulumuzun yoğun çaba ve girişimleriyle bugün itibariyle resmi olarak açılmış bulunmaktadır.” paylaşımı yapmıştı.

Son sıralara yerleşti

TFF 1. Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği kötü giden durumlara dur diyemedi. Ankara temsilcisi 1. Lig'de de sonuncu sıraya yerleşti. Bu sezon 18 karşılaşmada 1 galibiyet alırken 4 beraberlik ve 13 mağlubiyet alarak topladığı 7 puanla son sıraya yerleşti.

TFF 1. Lig Puan Durumu

Senin için hazırladığımız haberler