Gençlerbirliği üyesi Nevzat Akçaoğlu: 'Birkaç sene daha 1. ligde kalırsak...'

09.11.2018 - 18:41 | Son Güncellenme: 09.11.2018 - 21:41

Gençlerbirliği üyesi Nevzat Akçaoğlu: 'Birkaç sene daha 1. ligde kalırsak...'

Gençlerbirliği üyesi Nevzat Akçaoğlu, Radyospor'da yayınlanan Isınma Turu programına konuk olarak Sabri Ugan'ın sorularını yanıtladı. Nevzat Akçaoğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Gençlerbirliği’nin 27 numaralı üyesiyim. Gençlerbirliği’nin 70’li yıllarından beri kopmadık tarihinde ki isimlerden biriyim. Ersun Yanal dönemi şahit olduğum 9 maç 27 puanlık kısımda Altay ile oynarken Digitürk maçı vermemişti. Üçüncüydük 3-1 den 3-3 oldu ve biz üçüncü bitirdik. İlhan Cavcav “Bizi şampiyon yapmazlar dedi” Bursaspor bu durumu yıktı Anadolu futbolunun kırılma noktalarından biridir. Tarık transferinden tesislerin temeli atıldı ve biz altyapı hamlesini başlattık. İlhan abi çok başarılı bir iş adamı ve Gençlerbirliği onun ikinci dünyasıydı bütün mesaisini Gençlerbirliği ve işine ayırırdı.

Afrika’dan yabancı futbolcuları aldı getirdi. İlk yabancı başarısıdır ve iç piyasadan da Yalıkavakspor’un maçını izlerken Serkan’ı buluyor. Geremi’yi karşılayışımız var 200 bin dolara alıp 4 milyon 250 bin dolara satıldı. Kulübe her şeyini veren şahsına münhasır bir yönetimdi.

"5-6 bin seyirci seviyesine çıktığımız zamanlar varken..."

Ersun Yanal döneminde biz üst sıralara oynadık. Tüm futbolcular Ahmet Hassan, Youla, Ümit bozkurt gibi isimler ile üstlere oynarken ertesi sene Ersun Yanal milli takıma geçti. Seyircisizlik İlhan Cavcav’ın en çok uğraşıp düzeltemediği sorundur. 5-6 bin seyirci seviyesine çıktığımız zamanlar varken Passolig çıktıktan sonra kayboldu.

"Layık görüldü, divan kuruluna seçildik"

İlhan bey vefat ettikten sonra ara kongrede olağan veya olağan üstü gibi bir yorum oldu. Halbuki geçiş döneminde İlhan beyden sonra gelecek kongre dönemini oyladık ve normal kongre zamanının olacağını tahmin ettik şuan Gençlerbirliği tarihinde bir kongre olmadı. Mali durum ile ilgili eleştiriler oldu. İlhan beyin kendine yönelik bir yönetim tarzı vardı. Murat Cavcav başkan yardımcısı olduktan kısa süre sonra İlhan bey vefat etti. 800-900 üye sayısı şuan 1500 üyeye çık o kadar seyircimiz bile yok. Murat bey tek aday olarak seçildi. Tarihimizde görülmemiş bir şekilde 26 topçu alındı. Gençlerbirliği’nin iyiliği için 5-6 kişi istifa ettik.

Her şeyden önce Gençlerbirliği taraftarıyım. İlhan bey döneminde layık görüldük ve divan kuruluna seçildik.

Tahıl Bora’nın kitabı Gençlerbirliği tarihine altın değerinde hediyedir.

Divan tavsiye eder yönetim kuruluna, çok önemlidir divan üç büyükler bunu beceriyor.

"İlhan Cavcav geleneksel yönetimin temsilcisiydi"

Endüstriyel futbol çok acımasız geliyor. İlhan Cavcav geleneksel yönetim tipinin son temsilcilerindendir.

Güzel yönetim kurulu gerekiyor, Ali Koç önderliğinde Fenerbahçe başarır umarım. İyi bir lider şart, yaptım oldu diyerek dernek kafasıyla kulüp yönetilmez.

Başkanlar yönetim kurulundan çıkar tepeden inme başkan olunmaz. Babadan oğula geçen bir şey değil başkanlık. Uzun vadede kurumsal yönetime geçmek gerek bizim altyapımız da hazır. Seçim almak için doldur boşalt delegeler ile bu iş olmaz.

Göztepe’yi inceleyin başlarda sıkıntı çekseler de şuan gayet iyi gidiyorlar. Lider çok önemli lider olunmaz doğulur lafını hatırlatmakta fayda var.

Spor Toto 1. Lig bu sene çok zayıf. 1. ligi bilen bir teknik direktör getirdiler 'cuk' diye oturdu. Selçuk geri döndü müthiş bir abilik yapıyor takıma. Transfer iyi evet ama daha kışı görmedik.

Türk futbolu dibe gidiyor. 3 büyükler ve biz dışında herkes sıkıntı yaşıyor. Borçların hallolması mümkün değil Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş bile halledemez. Birkaç sene daha Spor Toto 1. Lig'de kalırsak Bölgesel Amatör Ligi’ne kadar ineriz.

Senin için hazırladığımız haberler