Gençlerbirliği'nde Sportif Değil Siyasi Deprem!

İsa Kethüda
18.01.2023 - 17:55 | Son Güncellenme: 18.01.2023 - 19:34

Gençlerbirliği, dün imza atıp idmana çıkarttığı Rodin Cem Deprem'in sözleşmesini feshetti. Gerekçe sözleşme süresinde anlaşmazlık ama arka planda başka nedenler var. İşte transfer depreminin sebepleri.

Gençlerbirliği'nde Sportif Değil Siyasi Deprem!

AJANSSPOR-HABER

Transfer tahtası açılır açılmaz onlarca transfer yapan Gençlerbirliği Kulübü, tuhaf bir işe de imza attı. Başkent ekibi, dün İsveç'in Dalkurd takımından transfer edilen 24 yaşındaki golcü Rodin Cem Deprem ile 1.5 yıllık sözleşme yaptığını duyurdu. Başkan Niyazi Akdaş ile oyuncunun birlikte verdiği poz da kulübün resmi hesaplarından paylaşıldı. Ancak, kulüp bugün sürede mutabakat sağlanamadığını gerekçe gösterip, karşılıklı olarak sözleşmenin feshedildiğini duyurdu.

Dalkurd'un amblemindeki bayrak kriz yarattı

Bir nevi transfer depremi olayın arkasında başka bir öykü yatıyor. Kulüple oyuncunun yollarının ayrılmasının nedeni oyuncuya sosyal medya üzerinden gelen tepkilerdi. Temel sorun İsveç doğumlu gurbetçinin geldiği kulüp. Yani Dalkurd FF... Kulübün ambelimindeki bayrak. Söz konusu bayrak Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin bayrağı. Bu durum kulübün bazı taraftarları arasında rahatsızlık yarattı.

Kulüpte Atatürk paylaşımına tepki hatırlatıldı

Söz konusu çevrelerin rahatsız olduğu bir diğer konu da Dalkurd'un eski oyuncularından Abdülaziz Demircan'ın yaşadığı bir olay. Kaleci Abdülaziz, 2018'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nı kutlayan bir paylaşım nedeniyle takımdaki arkadaşlarının hakaretine uğradığını belirterek, kulüpten ayrıldı. Rodin Cem Deprem'in transferiyle birlikte sosyal medyade bu olay da yeniden gündeme geldi.

İlgini Çekebilir
Aslan'dan sol bek hamlesi! Görüşme...
Habere Git

Üç yöneticiden Atatürk paylaşımı geldi

Bunun üzerine Gençlerbirliği yöneticilerinden Fatih Cürebal ile Özgür Durşen, Twitter hesaplarından "Gazi Mustafa Kemal Atatürk" yazılı paylaşım yaptı. Bir diğer yönetici İsmet Beltan ise, "Gençlerbirliği, Cumhuriyet başkentinin, Atatürk'ün Ankara'sının asalet timsali kulübüdür. İlgili futbolcu hakkında söylentilere itibar edemeyiz. Şayet terör örgütü ile bir bağı var ise, gereği yapılır. Kimsenin kuşkusu olmasın" diye yazdı.

Rodin o zaman Dalkurd'da oynamıyordu

Abdülaziz Demircan'ın 2018'te Atatürk paylaşımı nedeniyle takımda yaşadığı olay sırasında Rodin Cem Deprem ise Örebro SK'daydı. Dalkurd Kulübü'ne Ağustos 2022'de Brommapojkarna Kulübü'nden geldi. Deprem'in Gençlerliliği'ne gelmesiyle birlikte özellike sosyal medya üzerinde kırmızı siyahlı kulübün taraftarları arasında tartışmalar başladı. Bazı taraftarlar, oyuncunun geçmişteki olaylarla ilgisi olmadığını ve ayrımcılağa uğradığını savundu.

Karakızıl'dan ırkçılık suçlaması

Gençlerbirliği'nin etkin taraftar gruplarından Karakızıl Gençlerbirliği, çok sert bir açıklama yaparak yönetimi ırkçılıkla suçladı. Grup, prensipte anlaştığı söylenen futbolcunun nasıl olup da idmana çıktığını da sordu. Gençlerbirliği yönetimin sözleşmenin feshine dair açıklamasında "Prensipte anlaştığımız" ifadesini kullandı. Ancak dün tüm medyada "Gençlerbirliği'ne İsveç'ten golcü" başlıklarıyla haber olan 24 yaşındaki futbolcu, takımla idmana da çıktı. Gençlerbirliği'nin bir diğer etklii taraftar grubu Alkaralar da yaptığı açıklamada, herhangi bir illegal bağlantısı olmayan Deprem'in sosyal medyada linç edildiği vurgulanarak, yönetimin fesih gerekçesinin çelişkili olduğu ve ikna edici olmadığı belirtildi. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş transferi resmen duyurdu: "Aboubakar ile anlaştık"
Habere Git

Niyazi Akdaş, "köken" iddiasını yalanladı

Sosyal medyada çıkan tartışmalar ve sözleşmenin feshedileceği haberleri üzerine Ajansspor olarak Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş'ı aradık. Akdaş, fesih ve oyuncunun kökeniyle ilgili iddialar nedeniyle bir rahatsızlık duydukları iddialarını reddetti. Akdaş, "Ortada bir fesih yok. Ancak Souleymane Doukara ile görüşmelerimiz var. Eğer onunla anlaşırsak Rodin Cem Deprem'in sözleşmesini feshedebiliriz. Anlaşamazsak bu oyuncuyla devam ederiz" dedi. Bu açıklamanın üzerinden yaklaşık 3 saat geçtikten sonra Deprem'in sözleşmesi feshedildi.

Tartışılan bayrak siyasi sorun değil

Rodin Cem Deprem'in Gençlerbirliği'ne transferinde tepki nedeni olan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bayrağı Türkiye'de siyasi arenada da sık sık tartışmalara neden oluyor. Fakat, Türkiye'de hükümet söz konusu yönetimin temsilcileriyle resmi temaslarda bulunuyor. Örneğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 Şubat 2022'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Eylül 2020'de Barzani ile yaptığı görüşmede bugün bazı Gençlerbirliği taraftarlarının tepki gösterdiği bayrak da masada yer aldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Ocak 2021'de Irak'taki temasları sırasında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi temsilcileriyle de buluştu ve ortamda sözkonusu bayrak da yer aldı. 

14 dakika oynadı Gençlerbirliği'ne geldi!

Tüm bu tartışmaların ötesinde sorgulanması gereken bir konu da Rodin Cem Deprem'in hangi performansa dayanılarak alındığı? Zira 24 yaşındaki futbolcu Dalkurd takımında bu sezon sadece 14 dakika süre aldı. O da İsveç Kupası'nda 31 Ağustos 2022'de Enkopings SK ile oynanan maçtaydı. 3. lig ekibi olan Dalkurd, maçı 4-1 kazanırken, Rodin Cem Deprem, 76. dakikada oyuna girdi. Ama bir daha takımda forma yüzü görmedi. Oyuncu Dalkurd'da toplamdaysa 13 maçta şans bulup 5 gol atıp 1 de asist yaptı. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan Brezilyalı sol bek sürprizi
Habere Git

Akdaş, dümeni Yıldız-Dalcı ikilisine bıraktı

Gençlerbirliği'nde başkan Niyazi Akdaş, transfer politikasını geçmişte yöneticiyken de birlikte çalıştığı sportif direktör Emrah Yıldız'a teslim etmiş durumda. Yıldız, Kasım 2022'de takımın başına Mustafa Dalcı'yı getirdi. Takımın kapalı olan transfer tahtası 3 Ocak 2023'te açılınca çok sayıda oyuncu transfer edildi. Yıldız-Dalcı ikilisi genç oyuncuları bir kenara bırakarak, daha çok ikinci bir şans arayan oyunculara yöneldi. Cumhuriyet ile yaşıt olan Gençlerbirliği, halihazırda Spor Toto 1. Lig'de 7 puanla son sırada yer alıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler