Gizli idman yapan kulüp düşürülebilir!

15.05.2020 - 11:46 | Son Güncellenme: 15.05.2020 - 11:49

Avusturya Bundesliga yönetimi ligde lider durumda olan LASK kulübü hakkında soruşturma başlattı. Nedeni ise henüz izin verilmediği halde takım halinde antrenman yapılması.

Gizli idman yapan kulüp düşürülebilir!

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Dün diğer kulüplere gönderilen ve LASK takımı oyuncularının normal bir takım antrenmanı yaptığına dair görüntüleri ortaya koyan videolar tartışma yarattı.

 

Normalde Bundesliga takımlarının bugünden itibaren antrenmanlara başlamasına izin verilmesine karşın LASK'ın antrenmanlara gizlice başlaması diğer kulüpler tarafından adil yarışma koşullarının ihlali gerekçesiyle büyük tepki gördü.

Bunun üzerine ortak bir açıklama yapan kulüpler ilgili bakanlığın grup antrenmanları konusundaki kesin yasağına rağmen antrenman yapan LASK kulübünü protesto ettiler.

Ağır cezayla karşı karşıya

Bundesliga yönetiminin açtığı soruşturma sonrası LASK'ın puan silmeden küme düşürülmeye kadar ceza almasının söz konusu olduğu belirtiliyor.

Bu sezon hem ligde hem de Avrupa'da çok başarılı bir sezon geçiren LASK, play-off sistemi ile oynanan ligde normal sezonu lider olarak tamamladı.

Avusturya ekibi, Avrupa Ligi'nde de son 16 turuna kalmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler