Göksel Gümüşdağ'dan olaylı derbi, şampiyonluk ve Emre Belözoğlu açıklaması!

20.04.2018 - 17:31 | Son Güncellenme: 20.04.2018 - 17:31

Göksel Gümüşdağ'dan olaylı derbi, şampiyonluk ve Emre Belözoğlu açıklaması!

Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve tamamlanamayan maç, ligdeki hedefleri ve Emre Belözoğlu’nun çok konuşulan hareketi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

A Spor’a özel bir röportaj veren Göksel Gümüşdağ’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Bu olayların yaşanmasını kabul etmiyoruz"

Maç gayet iyi gidiyordu. Ufak tefek gerginlikler olacaktır. Korner atışlarında, gerek sonrasında Şenol Güneş’e yapılanları kabul etmek mümkün değil. Şenol Güneş ile de görüştüm. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Aziz Yıldırım ve Fikret Orman’a da geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Sporu seven bir ülkeyiz. Spor adına muazzam çalışmalar yapılıyor. İnanılmaz bir yayın ihalesi gerçekleşti. Çok güzel statlarımız var. Passolig sonrası bu olayların yaşanmasını kabul etmiyoruz. Futbolun terörü diyebiliriz. Cumhurbaşkanımız çok güzel özetledi. Camiaları bunlarla suçlayamayız. Ama futbolun dışına çıkanlar var. Futbol bir oyundur. 3 netice vardır. Hepsini saygıyla karşılamamız lazım.

"Avrupa'da manşetlerdeyiz"

Maalesef böyle olaylar oldu. Bu olayları doğru bulmadığımızı ifade ettik ama orada kaldı. TFF, Çarşamba günü konuyu çözüme kavuşturmalı ve bu konuyu gündemden çıkarmalıyız. 2024 için adaylığımız var. En büyük adayız. Buna inanıyorum. Ancak; Avrupa’da manşetlerdeyiz. Bunları oraya taşımamak lazım. Konuyu, sosyal medya ve basından çıkarmamız lazım. Bu konularla ilgili hızlı şekilde aksiyon almak gerek. Bu olaylar tekrarlanıyor. Tekrarlanmayacak düzeyde gündemden kaldırmak lazım. Çünkü üzüntü verici bir durum.

"Marka değerine zarar veriyoruz"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Konu aydınlanacaktır. Halen geniş bir bilgiye sahip değiliz. Ben de Sayın Cumhurbaşkanı gibi düşünüyorum. Bunun bir eylem ve kumpas olduğunu düşünüyorum. TFF, Kulüpler Birliği, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlık bir araya gelip değerlendirecektir. Olayı gerçekleştirenler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Gerçekten de bunlarla futbolun marka değerine zarar veriyoruz.

"Kumpas olma ihtimali yüksek"

Futbolun tüm paydaşları üzerine düşeni yapmalı. Sayın Cumhurbaşkanı da onu söylüyor. Futbol ailesinin tüm bireyleri üzerine düşeni yapmalıdır, sadece lafta kalmamalı. Eyleme geçmeli. Bir kesimin, taraftar gruplarının milyonlar içinde sayısının az olduğunu düşünüyorum. Gerekli hukuki süreçler başlatılırsa ve ağır yaptırımlar olursa tekrarlanmaz. Zaman zaman hepimiz kulüplerle sorunlar yaşadık. Ama hiçbir camiaya mal edemeyiz. Dolayısıyla bir eylem olduğunu ve bunun bir sistematik çalışma olduğunu düşünüyorum. Bunun arkasında kumpas olma ihtimalinin yüksek olduğunu sanıyorum.

"İki camia da üzgün"

Kulüpler Birliği Başkanı şu anda bir taraf. Bir açıklama yapmaları farklı algılanmış olabilir. Birlik ve beraberlik dönemindeyiz. İnanıyorum ki iki camia da üzgündür. Biz kendimize doğruları örnek almalıyız. Bütün futbol ailesine geçmiş olsun dileğimi ilettim. İki camia da böyle bir şeyin olmasını istemez.

"Tolga'nın tepkisini doğru bulmadım"

Bu tip derbi maçlarda oyuncuların adrenalini yüksek oluyor. Derbilerde oyuncuların direkt tribünle muhatap olması doğru değil. Tolga kardeşimiz de bilerek yapmamış olabilir. Ama bu bazen başka sebebiyetlere neden oluyor. Daha da büyük sorunlar olabilirdi. Birebir taraftarlarla konuşması doğru değil. Futbolculara çok hakaretler yapılıyor. Bunu sadece Başakşehir ukdesinde değerlendirmiyorum. Tüm camialarda küfürler oluyor. Bireysel olarak taraftara bir tepki göstermek büyük sıkıntılar yaşatabilir. Çok doğru bulmadım. Ama maçın gerginliğiyle böyle şeyler olabiliyor.

"Emre'nin yaptığını da doğru bulmuyorum"

Bugün itibarıyla 4 hafta kalmış olacak. Biz hafta hafta gidiyoruz. Halen liderin 1 puan gerisindeyiz. İstiyoruz ki şansımızı son haftaya taşıyalım. Umarım istediğimizi alırız. Emre Belözoğlu’nun yaptığı hareketi doğru bulmuyorum. Tolga’yı eleştiriyoruz, Emre’nin de yaptığını doğru bulmuyorum diyebilirim.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ...

Senin için hazırladığımız haberler