Gömeç 7. Geleneksel Oryantiring Yarışı yapıldı

22.04.2018 - 21:05 | Son Güncellenme: 22.04.2018 - 21:05

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde belediye tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Oryantiring Yarışı, Balıkesir, Ankara, İzmir, Bursa ve Manisa’dan 500 öğrencinin katılımıyla yapıldı.

Gömeç Şehir Parkı'nda oluşturulan labirent parkurda başlama noktasından çıkan 41 okuldan 500 sporcu, belirlenen hedefleri bularak en kısa sürede çıkış koridoruna ulaşmak için mücadele etti. Yarışmada hedefi en kısa sürede bularak, bitiş alanına gitmeyi başaran sporcular ödüle hak kazandı.

Yaklaşık 4 saat süren yarışın sonunda, gençler kategorisinde Balıkesir Oryantiring takımı, küçükler kategorisinde ise Burhaniye 8 Eylül Oryantiring takımı birinci oldu.

Etkinliğe Gömeç Kaymakamı Önder Coşğun, Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Türkiye Oryantiring Federasyonu yetkilileri de katıldı.

Arslan, oryantiring sporunun küçük yaşlarda öğrenildiği ve yapılmaya başlandığında çocukların muhakeme yeteneklerini geliştirdiğini belirterek, "Bu spor çocukların hem bedenini hem de zekasını geliştiren bir spor dalıdır. Sosyal bir spor olan oryantiring, diğer spor dallarının pek çoğunda olduğu gibi zaman zaman şiddete maruz kalan bir spor dalı değil. Bu yüzden de belediye olarak bu spor dalını göreve geldiğimiz ilk günden bu yana destekliyoruz. Ülkemizde de yayılması için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler