Dominik Livakovic depremde de gönüllere girmişti

26.08.2023 - 13:55 | Son Güncellenme: 26.08.2023 - 14:24

Fenerbahçe'nin yeni kalecisi Dominik Livakovic, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle harekete geçmişti. 28 yaşındaki file bekçisi eldiven ve formalarını açık artırmaya sunmuştu.

Dominik Livakovic depremde de gönüllere girmişti

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Dominik Livakovic'i renklerine bağladı. Sarı-Lacivertliler'de 33 yıllık gelenek sona erdi ve kale yabancı bir file bekçisine teslim edildi.

Livakovic, 2022 Dünya Kupası'nda kurtardığı penaltılarla takımının yarı finale kadar çıkmasında önemli pay sahibi oldu.

Hırvat kaleci sadece bu iki olayla değil, deprem nedeniyle de Türk sporseverlerin dikkatini çekmişti.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremde bir çok ünlü sporcu harekete geçmiş, kendileri için özel olan eşyaları açık artırmaya çıkarmıştı. 

Fenerbahçe'nin yeni file bekçisi Livakovic de Dinamo Zagreb'de forma giydiği dönemde depremzedelere destek vermek için harekete geçmişti.

Katar'daki 2022 Dünya Kupası çeyrek final maçında Hırvatistan'ı Brezilya karşısında kurtardığı penaltılarla yarı finale taşıyan Livakovic, o karşılaşmada giydiği forma ve eldivenleri imzalayarak bağışlamıştı.

İlgini Çekebilir
"İsmail Kartal'dan Ali Koç'a teşekkür"
Habere Git

Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, Hırvat kaleciye teşekkür etmiş ve "Teşekkürler koca yürekli adam Livakovic… Hırvat Milli Kaleci Dominik Livakoviç, Dünya Kupası’nda Brezilya’ya karşı yine devleşerek takımını yarı finale çıkardığı formasını ve penaltıları kurtardığı eldivenini geliri depremzedeler için kullanılmak üzere teslim etti" ifadelerini kullanmıştı.

Livakovic'in depremzedelere verdiği bu destek, transferi sonrasında yeniden gündeme geldi.

Senin için hazırladığımız haberler