Görkemli açılışına az kaldı

12.06.2015 - 11:03 | Son Güncellenme: 12.06.2015 - 11:03

Avrupa Oyunları'nın açılış töreni, Bakü'de yeni yapılan 68 bin seyirci kapasiteli Ulusal Stadyum'da TSİ 18.30'da gerçekleştirilecek.

Birçok özel şovun yapılacağı açılış töreninin yönetmenliği Atina 2004'ün sanat yönetmeni Dimitris Papaioannou üstlenecek. 6 bin gönüllü oyuncunun yer alacağı organizasyonda, Azerbaycan kültürü Avrupa'ya tanıtılacak. Muhteşem koreografi, ışık ve havai fişek gösterilerinin yapılacağı açılış töreninde Ulusal Stadyum'a gelen izleyicileri büyük sürprizlerin beklendiği belirtildi. Dün son provaların gerçekleştiği Ulusal Stadyum, açılış törenleri için hazır durumda.

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda ülke lideri ve üst düzey yetkilinin katılacağı açılış töreni için üst düzey güvenlik önlemleri alındı. 

50 ÜLKEDEN YAKLAŞIK 6 BİN SPORCU MÜCADELE EDECEK
Azerbaycan tarihinin en büyük organizasyonu olan 1. Avrupa Oyunları'nda 50 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu, 20 branşta madalya mücadelesi verecek.

4 yılda bir düzenlenmesi planlanan organizasyonda sporcular, 2016 Rio Olimpiyatları öncesi önemli bir sınav verecek. Bazı branşlarda birincilik elde edenler olimpiyatlara doğrudan katılım hakkı elde edecek, bazı branşlarda ise kota puanı toplayacaklar.

Senin için hazırladığımız haberler