Görme engellilere yönelik ikinci satranç sınıfı

06.04.2018 - 11:51 | Son Güncellenme: 06.04.2018 - 11:51

 Türkiye İş Bankasının desteği, Türkiye Satranç Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde başlatılan "Gören Eller" projesi kapsamında görme engelli çocuklara yönelik satranç sınıfı açıldı.

Türkiye Satranç Federasyonundan (TSF) yapılan açıklamaya göre, görme engelli çocuklara yönelik başlatılan "Gören Eller" projesinin ikinci satranç sınıfının açılışı İstanbul'da bulunan Veysel Vardal Görme Engelliler Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Törene, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Arda Kılıç, TSF İstanbul İl Temsilcisi Rıza Öney, Türkiye İş Bankası yetkilileri ve görme engelli sporcular Kerim-Selim Altınok kardeşler de katıldı.

"Gören Eller" projesi kapsamında görme engelli okullarda açılacak satranç sınıflarında, özel satranç takımları, eğitim kitapları ve satranç saatleri verilecek, görme engelli satranç ustaları Selim-Kerim Altınok kardeşler tarafından yazılan satranç eğitim kitapları dağıtılacak. Ayrıca, TSF tarafından, bu sınıflarda görev yapan öğretmenlere antrenörlük eğitimi verilecek.

"Hayatlarını değiştireceğini düşünüyorum"

Törende açıklamalarda bulunan TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, "Gören Eller" projesinin ikinci satranç sınıfını açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Satranç sporunun yaygınlaşmasında İş Bankasının verdiği desteğe dikkati çeken Keleş, şunları kaydetti:

"Özelikle okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar öğrenciler arasında satranç sporunun yaygınlaşmasında, İş Bankası en büyük destekçimiz oldu. Satranç mücadeleyi ön plana çıkaran, sporcunun sabırlı, azimli, disiplinli olması gibi birçok kazanımı sağlayan özel bir spor dalı. Satrancın görme engelli çocuklarımızın da hayatlarını değiştireceğini düşünüyorum. Bu proje sayesinde çok özel sporcularımızın Türkiye'yi ulusal ve uluslararası turnuvalarda temsil ederek, Türkiye'ye madalyalar ve kupalar kazandıracaklarına eminim. Satranç sporuna verdikleri destek için İş Bankasına ve Milli Eğitim Bakanlığına tekrar teşekkürlerimi sunarım." 

Törende konuşma yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür ise "Gören Eller" projesinin öğrencilerin gelişimine katkıda bulunacağını aktararak, "Bu proje, öğrencilerimizin bireysel gelişimleri, yetkinlikleri açısından önemli faydalar sağlayacak. Bu projenin öğrencilerimize uzun vadede çok önemli başarılar getireceği inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler