Göztepe Nestor El Maestro ile prensipte anlaştı

İsa Kethüda
07.09.2021 - 16:47 | Son Güncellenme: 07.09.2021 - 18:03

Göztepe haberleri... Tayfun Korkut ve Çağdaş Atan'la yaptığı görüşmelerden sonuç alamayan Göztepe, Sırp teknik adam Nestor El Maestro ile anlaştı. İşte detaylar.

Göztepe Nestor El Maestro ile prensipte anlaştı

Nazım TÜRKNAS / Volkan YILMAZ

Ünal Karaman ile yollarını ayıran ve Tayfun Korkut ile anlaşamayan Göztepe’de, teknik direktörlük krizi nihayet çözümlendi ve Sırbistan doğumlu Nestor ( Jevtic ) El Maestro ile anlaşma sağlandı.

Nestor El Maestro kimdir?

38 yaşındaki genç teknik adam Sırbistan Belgrad doğumlu ve ilk ismi Nestor Jevtic. Savaş zamanı ailesi İngiltere’ye göç ettiğinde henüz 8 yaşında ve tek kelime İngilizce bilmiyormuş. Sonu -ic- ile bittiği ve Sırp soy ismilerini hatırlattığı için 2 kez soy ismini değiştirmiş ve en sonunda okunuşu güzel olduğu için Nestor El Maestro’da karar kılmış.

Çok enteresan bir kariyer

Çeşitli Alman takımlarında yardımcı hoca olarak görev aldıktan sonra, ilk kez 2017 yılında Slovak Spartak Tırnava’nın başına geçmiş ve bu takımı 45 yıl sonra şampiyonluğa ulaştırmış. Hatta bir ara taraftarlar kendisine “yeni Guardiola” lakabını bile takmışlar.


Bir sonraki yıl Bulgar Ligi takımlarından CSKA Sofya ile başlayan genç teknik adam, başarılı bir sezon geçirmesine rağmen bitime 6 hafta kala anlaşılmaz şekilde görevinden alınmış.

Daha sonra Sturm Graz ve Suudi Al-Taawoun maceraları ise hayal kırıklığı ile sonuçlanmış.

Senin için hazırladığımız haberler