Göztepe'den kritik karar: Nestor El Maestro ve Obinna...

Feride Kara
28.01.2022 - 16:28 | Son Güncellenme: 28.01.2022 - 16:50

Göztepe Başkanvekili Talat Papatya, transferlerden Nestor El Maestro’ya, Gürsel Aksel Stadı'ndan Altay derbisine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Göztepe'den kritik karar: Nestor El Maestro ve Obinna...

AJANSSPOR HABER

Göztepe başkan vekili Talat Papatya, Radyospor'da yayınlanan Üçleme programı Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz’a konuk oldu. Gündeme ve Göztepe’ye dair akıllarda kalan her soruya içtenlikle cevap verdi, çok önemli açıklamalarda bulundu.

Bugünlerin sinyallerini daha önce veriyorduk

Papatya, şu an çok mutlu olduklarını, her şeyin yolunda gittiğini belirterek "Ancak bir sihirli değnek değdi de böyle oldu gibi bir algı olmasın. Uzun zamandır bunun sinyallerini veriyorduk, uzun zamandır iyi oynuyorduk ama şansımız yanımızda değildi. Şimdi ise şansımız da yaver gidiyor ve camiamızla, taraftarımızla ilerliyoruz" dedi.

İlgini Çekebilir
Göztepe'de ayrılık!
Habere Git

Gürsel Aksel Stadı Yaşam Merkezi için yasayı bekliyoruz 

Gürsel Aksel Stadı'nda olması planlanan yaşam alanları için yasa beklediklerini vurgulayan Papatya, şöyle konuştu: "Çatı yürüyüş alanları, Yaşam Merkezi ve stadın altıneaki boş dükkanlar ile ilgili herhangi bir sorun yok. Pandemi ve mevcut yasalar nedeniyle duraklatılmıştı ancak yasalarda bir takım çalışmalar var, onlar devreye girdikten sonra tamamlayacağız. Maalesef bizlik bir durum yok şuan, biz dört gözle yasanın çıkmasını ve devir işlemlerinin gerçekleştirilmesini bekliyoruz.

Stadyuma girişlerde sıkıntılar

Papatya Göztepe taraftarının stadyuma girişlerde yaşadığı problem hakkında da konuştu. Göztepe Başkanvekili, "Bize gelen her problem hakkında ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bazı konularda bizlik olmayan durumlar söz konusu oluyor. Stadyuma giriş konusunda da taraftarımızla iletişim halindeyiz, bizim de bilgimiz var. Hatta bize de bir serzenişte bulunuldu ama arkadaşlarım her konuda ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Emniyet ve Federasyon ile ilgili kurallarda bir şey yapamıyoruz" diye konuştu.

VİP Tribününü önümüzdeki iki maç göreceğiz

Vip tribünlerin geniş ve boş kalmasına dair şikayetleri de yanıtlayan Papatya şunları söyledi: "VİP Tribünlere önümüzdeki iki maç bakın bakalım, boş mu kalacak dolu mu olacak görelim, ona göre tekrar konuşalım."

Ben iyi gün adamı değilim

"Ben asla iyi gün adamı değilim, nerede ne zaman gerekirse orada bulunurum, bunu herkes böyle bilsin" diyen Papatya konuşmasına şöyle devam etti: "Ben kötü günlerde bile mutluydum ve umutluydum. Ayrıca iyi gün, kötü gün kime göre, neye göre değişir? Duyuyorum kötü günde yok, iyi günde var diye, Esas bugünlerde daha dikkatli olmalıyız, rehavete asla kapılmamalıyız. Ben aslında bugün o yüzden konuşuyorum, iyi gün için değil; kötü günler gelmesin diye buradayım."

Maçtan sonra hakem konuşmayı doğru bulmuyorum

Maçlardan sonra verilen röportajlar hakkındaki görüşünü de bildiren Papatya şöyle konuştu: "Tabii taraftarımızın da hayatı Göztepe, bizim de. Ancak bazen bizim gördüklerimizi onlar göremeyebilirler ya da tam tersi olabilir. Maç sonu ben sıcak konuşmayı, hakemleri konuşmayı pek doğru bilmiyorum ama 3 dakikalık duraklamaya 7 dakika veriyorsa çıkar konuşurum. Şimdi de bir yönetim kurulu kararı aldık, taraftarımızı bilgilendirelim diye her maçtan sonra maçla ilgili bir takım yorumlarımızı paylaşacağız."

Torbalı alt yapı tesisleri

Torbalı tesisleri ile ilgili çok mağdur olduklarını belirten Göztepe Başkanvekili,  "Çok üzüldük. Ancak yeni dönemde yeni gelişmeler var, her gün bu durum ile yatıp kalkıyoruz" dedi.

Bir orta saha ile görüşülüyor

Transferler hakkında da konuşan Talat Papatya şunları söyledi: "Ben her zaman söylüyorum, Göztepe'de transfer bitmez. Sadece transfer dönemi değil, diğer dönemler için de sürekli scout ekibimizin araştırmaları sürüyor. Acele etmemek lazım, devre arasında kaliteli ve uygun şartlarda isim bulmak zor.  Şu anki transferler için de çalışmalarımız var, orta saha bölgesi için de var. Görüşmelerimiz sürüyor ancak şimdiden herşey söylenmez. Önümüzdeki günlerde açıklanabilir. Şuan için, 6 ve 8 numara oynayabilen bir orta saha bakıyoruz, sağ bek de düşünüyoruz ancak o bölge acil değil, öncelik değil. ancak önceliğimiz ve ilk hedefimiz şu an orta saha."

Burekovic ayrılacak, Mihojevic devam ediyor

Papatya gidecek ve kalacak futbolcular için "Marko Mihojavic’den hocamız gayet memnun. Sakatlığı da geçti, covid rahatsızlığıda geçti. Hoca kadroda kalmasını istiyor. Hocamızın kadroda olmasını istediği oyuncuyu, biz neden gönderelim? Burekovic ise kendisi de gitmek istiyor takım da bakıyor, bulursa ayrılacak" diye konuştu.

Obinna ve El Maestro ile uzun yıllar devam etmek istiyoruz

Obinna ve Nestor El Maestro’yu tüm Türkiye konuşuyor, Maşallah diyelim dilimizi ısıralım" diyen Papatya konuşmasını şöyle sürdürdü: "İkisinin de şu an sözleşmesi var bizimle. Ben sözleşme süresi üzerindeki sürelerin gerçekliğine inanan birisi değilim. Biz her ikisinden de çok memnunuz. Obinna'ya gelen teklifleri kendisi de geri çeviriyor. Bunlar bugünün konusu değil, önümüzdeki yıl da kontratları devam ediyor. Bu şekilde sürdüğü müddetçe uzun yıllar devam etmesini istiyoruz."

Onları söyleyenleri unuttuk

Göztepe Başkanvekili, "Şunu da ifade etmek isterim; Obinna geldiğinde “bu taç atmasını bilmiyor” diyenleri de Maestro geldiğinde “bu cikletten mi çıktı” diyenleri de unutmadım. O yüzden, hemen her an aklınıza geleni hemen söylemeyelim, önce sabredelim" dedi.

Derbi için sağduyu mesajı 

Papatya sözlerini şöyle bitirdi: "Önümüzde hafta Altay ile İzmir derbisi oyanayacağız. Lütfen herkesi sağduyulu olmaya çağırıyorum, bunun bilincinde olmak lazım. Sonuçta 4 galibiyet bizi çok rahatlatmamalı."

Senin için hazırladığımız haberler