Göztepe'de Metodolojisi Direktörü ve Ekrem Dağ dönemi

Ali Bozkurt
29.09.2022 - 13:07 | Son Güncellenme: 29.09.2022 - 13:52

TFF 1. Lig ekiplerinden Göztepe SK, Metodoloji Direktörü olarak Radomir Kokovic'i getirirken Futbol A Takım Baş Antrenörü Ekrem Dağ getirildi. İşte detaylar...

Göztepe'de Metodolojisi Direktörü ve Ekrem Dağ dönemi

AJANSSPOR HABER

Şirket hisselerinin yüzde 70'i Danimarka merkezli Sport Republic şirketine devredilen Göztepe'de yeni dönem başladı. İzmir ekibinde Futbol Metodolojisi Direktörü ataması gerçekleşirken bu atama teknik direktörün üstünde olacak. İşte detaylar...

Yeni dönem başladı

Göztepe, kulübün  Futbol Metodolojisi Direktörü Radomir Kokovic'i getirdiğini açıkladı. Ayrıca takımın Futbol A Takım Baş Antrenörü ise Ekrem Dağ oldu. Sarı-Kırmızılılarda Şakir Özkayımoğlu da Futbol A Takım antrenör kadrosuna katıldı. 

Göztepe, yeni dönemi şu şekilde duyurdu: ''Radomir Kokovic, Kulübümüzün Futbol Metodolojisi Direktörü olarak göreve getirildi. Kokovic, Kulübün antrenörlük metodolojisini oluşturacak ve futbol stratejisinin, futbol kulübü genelinde başarılı bir şekilde uygulanmasını sağlayacak. Ekrem Dağ, Futbol A Takım Baş Antrenörü olarak görev alacak ve Şakir Özkayımoğlu da Futbol A Takım antrenör kadrosuna katıldı.''

Sportif Direktör, açıklama yaptı

Göztepe'nin Sportif Direktörü Ivan Mance, "Yeni antrenör kadrosundan çok memnunum. Radomir, antrenman metotları konusunda çok güçlü bir bilgiye ve üst düzey takımların ve oyuncuların nasıl geliştirileceği konusunda deneyime sahip. Ekrem Dağ ise hem oyuncu hem de antrenör olarak en üst düzeyde etkileyici bir özgeçmişe sahip ve eminim ki oyuncularımız onunla çalışmaktan büyük fayda sağlayacak. Şakir Özkayımoğlu ile birlikte Türk futbolunu yakından tanıyan ve Göztepe'ye büyük bir tutkuyla bağlı olan bir antrenörü daha kadromuza katmış olduk. Kulübün neyi temsil ettiğini ve Göztepe'yi temsil etmek için neyin gerekli olduğunu biliyor. Bu Futbol A Takım antrenör kadrosunun bizi doğru yönde ilerletebileceğinden eminim." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Göztepe'de sürpriz! Son rota Ekrem Dağ
Habere Git

Göztepe'ye yabancı eli değdi

Türk futbolunda yabancı yatırımcıların satın aldığı ilk kulüp, Göztepe oldu. İzmir'in köklü ekibinin yüzde 70 hissesi, Danimarka merkezli şirkete satıldı. Şirketin başkanlığına da Danimarkalı Rasmus Ankersen getirildi. Yeni ortaklar Göztepe'de değişime devam ediyor. 

Metodoloji nedir?

Göztepe Kulübü'nün açıklamasında kullandığı futbol metodolojisi kavramı Türkiye'deki futbol kulüpleri arasında ilk defa görülüyor. Metodoloji, yöntem bilim demektir. Bilimsel bir araştırma yaparak, her alana göre özgün başarı yöntemleri bulmayı amaçlar. Geliştirilen, oluşturulan veya elde edilen yöntemlere metodoloji denir. Derin bir inceleme ve araştırmayla bilgiye ulaşmak için metodoloji kullanılır.

Radomir Kokovic kimdir?

Radomir Kokovic, 6 Ocak 1984 (38) yılında Sırbistan'ın Kraljevo kentinde dünyaya geldi. Sırp teknik adam daha önce SH JuJuSports, Sindjelic Bg, FK Zemun, Vozdovac, Graficar ve son olarak Radnicki Nis kulüplerinde teknik direktör olarak görev aldı. Radnicki Nis takımında iki maçta görev alan Kokovic, 1.50 MBP ortalamasına sahip oldu. Kariyerinde en fazla 2020 yılında Vozdovac kulübünü 26 karşılaşmada yönetti. Sırp teknik adam 1.32 MBP ortalamasını yakaladı. 

En kötü performansını ise ilk kez teknik direktörlük görevini üstlendiği SH JuJuSports kulübünde 2016 yılında 0.73 maç başı ortalaması yakaladı. 

Senin için hazırladığımız haberler