Guardiola, Yılmaz Vural'a hak verdi!

12.02.2020 - 17:11 | Son Güncellenme: 12.02.2020 - 14:32

Guardiola, Yılmaz Vural'a hak verdi!

Pep Guardiola menajerlik kariyerinde her şeyi başardı. Santpedor doğumlu menajer Barcelona'da her şeyi kazandı ancak bu bazıları için yeterli gözükmedi. Pep ülkemizde birçok teknik adam tarafından eleştiriliyor. Guardiola'yı eleştiren isimlerin başında ise Yılmaz Vural geliyor. Pep Guardiola'nın sürekli büyük bütçeli takımları çalıştırdığını savunan Yılmaz Vural, Pep'in düşük bütçeli takımlarda başarılı olamayacağını savunmuştu. Pep Guardiola'dan ilginç bir açıklama geldi. Manchester City menajeri Yılmaz Vural'ı adeta haklı çıkardı.

Gittiği her yeri fethetti!

2008 yılında Katalan kulübünün başına geçtikten sonra Guardiola, dört La Liga şampiyonluğu ve iki Şampiyonlar Ligi dahil olmak üzere kulübün dört yıllık büyüsünde 14 kupa kazandı. Ayrıca futbol tarihinin gördüğü en iyi takımlardan birini yaratmış oldu.

Guardiola daha sonra 2013'te Bayern Münih'e gitti ve üç sezonunun her birinde Bundesliga'yı kazandı.


Ayrıca Guardiola Manchester City ile İngiltere'de de dominant bir görüntü ortaya koydu. 2016'dan beri, iki Premier Lig şampiyonluğu da dahil olmak üzere İngiltere'de yedi kupa kazandı.

Çek defteri menajeri!

Guardiola, birçok kişi tarafından dünyanın en iyi teknik direktörü olarak kabul ediliyor. Ancak, bu herkes tarafından savunulan bir görüş değil. Bazıları Guardiola'nın çek defteri menajerinden başka bir şey olmadığını söyledi. "Harcamak için dipsiz bir para çukuru olduğu için başarılı olan biri." şeklindeki eleştirilere maruz kalan Pep  transferlere harcadığı parayla ilgili sürekli eleştirildi. Bu yüzden Guardiola, eleştirmenler tarafından 'Fraudiola' ve 'kel sahtekar' olarak adlandırıldı.

Peki Guardiola ne düşünüyor? Dünyanın en iyi menajeri olduğunu düşünüyor mu?

49 yaşındaki teknik adam son zamanlarda yapılan bir röportajda bu soruyu yanıtladı ve eleştirileri cevapladı. Guardiola röportajda şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın en iyi menajeri olduğumu hiç hissetmemiştim. Arka arkaya altı kupa kazandığımda bile. Bunu hiç hissetmedim.

"Kazandım çünkü oyuncularım iyiydi!"

"Kazandım çünkü büyük kulüplerde sıra dışı oyuncularım vardı. İnanılmaz menajerler bu oyunculara sahip değiller. Bu kulüplere sahip değiller."

"Parasız bir takımda başarılı olamam. Ben en iyi değilim!"

"Ben iyi bir menajerim, ama en iyisi değil. Bana Manchester City gibi olmayan bir takım verirsen bu yaptıklarımı yapamam."

Guardiola'yı cebimden çıkartırım!

Yılmaz Vural, 2010 Habertürk gazetesine verdiği röportajda Guardiola'ya meydan okumuştu. Kasımpaşa'yı çalıştırdığı dönemde "Türkiye'nin Barcelona'sı biziz" diyen Vural'a bu demeci hatırlatınca şunları söylemişti: "Barcelona'dan bir şey kopyaladığımız yok. Orada Guardiola diye bir arkadaş var, takımın altyapısından yetişme, onu antrenörlük bilgisi olarak sağ cebimden alır sol cebime koyarım. Ama, uyguladıkları oyun tarzı, felsefesi insanların görmek istedikleri bir felsefe. Çin'e kadar taraftarı var. Bana da, eğer riyakarlık yapmıyorlarsa, "Hocam Barcelona gibi oynuyor senin takım" diyorlar."

Senin için hazırladığımız haberler