Güçlü bir teknik ekip

28.03.2018 - 18:00 | Son Güncellenme: 28.03.2018 - 18:00

*Futbolda başarı için güçlü ve yetenekli oyunculardan kurulu bir takıma sahip olmak kadar önemli olan bir başka şey de en az takım kadar kuvvetli bir teknik ekiple çalışmaktır.

*Galatasaray'da yeni dönemin tam da bu gerçekliğe denk düştüğünü söyleyebiliriz.

*Fatih Terim, sadece, kulübede yanında duran yardımcılarıyla değil, fakat aynı zamanda idari ve sportif işleri yürüten önemli ve uzman bir ekip kurarak göreve başladı.

*Güçlü teknik heyet, futbolcuyu cesaretlendirir; moral bozukluklarının daha kolay ortadan kaldırılmasını sağlar. Ne kadar profesyonel de olsanız, bazen düştüğünüz anlar olabilir; böylesi anlarda kulübedeki güçlü ve istekli ekip kendinize gelmenizi sağlar. Maçtan önce, maça giderken, antrenmanda, maçların devre arasında yanınızda birilerinin olduğunu görmek iyi ve güvende hissettirir. Galatasaray’da tam da bu yaşanıyor.

*Teknik direktör kısa zaman aralıklarında tek tek tüm futbolcularla ilgilenemez. Bu paylaşımı yapacak güçlü bir ekip olursa takımın tamamına ulaşılabilir. Galatasaraylı her bir futbolcunun bu konuda iyi hissettiğini düşünüyorum.

*Maçlar ya da fikstür ne kadar zorlu olursa olsun; Galatasaraylı futbolcunun rakiplerine göre avantajı güçlü ve güven veren bir teknik ekiple çalışıyor olmalarından ileri geliyor.

Senin için hazırladığımız haberler