Gündüz temizlik işçisi akşam halter antrenörü

24.04.2018 - 12:05 | Son Güncellenme: 24.04.2018 - 12:05

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan, halterde şampiyonlukları bulunan 25 yaşındaki eski milli sporcu Ferdi Sezgin, sabahları belediyeye ait sosyal tesiste temizlik işçisi olarak görev yapıyor, mesai sonrası ise yeni halterciler yetiştirmek için gönüllü antrenörlük yapıyor.

Halterde iki gençler Türkiye şampiyonluğu, bir yıldızlar Avrupa üçüncülüğü bulunan Sezgin, halterden kopmayarak çalışmalarını sürdürüyor.

Merzifon Belediyespor bünyesindeki 20 sporcuya mesai saatleri dışında gönüllü antrenörlük yapan Sezgin, gelecekte haltere başarılı sporcular kazandırmanın yanı sıra kendisi de yeni başarılara imza atmak için ter döküyor.

Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Naim Süleymanoğlu'na hayranlığı dolayısıyla haltere ilgi duyduğunu ve 10 yaşında bu spora başladığını söyledi.

Merzifon Spor Kulübünde 14 yıl halter yaptığını daha sonra Merzifon Belediyesinde işe girdiğini ifade eden Sezgin, halterden kopamadığını anlattı.

Haltere olan ilgisini antrenörlük yaparak sürdürdüğünü vurgulayan eski milli sporcu, şunları kaydetti:

"Halter benim için artık bir yaşam tarzı oldu. Nasıl bir insanın eşi olur, halter de benim eşim gibi oldu. Çok başarılara imza attım. İş hayatı devreye girince biraz uzaklaştım ancak kopamadım. Merzifon Belediyesinde çalışıyorum, mesaime sabah 8'de başlıyor, akşam 5'te bitiriyorum. İşten çıkınca salona geliyorum, burada ter döküyorum, hem kendim çalışıyorum hem de sporcuları çalıştırıyorum. Sağ olsunlar Merzifon Belediye Başkanımız Alp Kargı ve Gençlik Spor Müdürlüğümüz bizden desteklerini esirgemiyor."

"Sevmeden bu iş yapılmaz"

İlçede daha çok kişiyi halterle buluşturmak için okulları gezdiğini ve öğrencilere tavsiyelerde bulunduğunu dile getiren Sezgin, "Açık havada çalıştığım için tabii ki yoruluyorum, sürekli ayaktayım. Ancak çalıştırdığım sporculara da kendimi sorumlu hissediyorum. Akşam işten çıkınca ne kadar yorulsam da gelip çocuklarla ilgileniyorum. Sevmeden bu iş yapılmaz zaten. Ben sevdiğim için bu zorluklara katlanıyorum." ifadelerini kullandı.

Çocuklar dışarıda kötü alışkanlıklara bulaşmasın, halter sporu gelişip yayılsın diye gönüllü helter antrenörlüğü yaptığını dile getiren Sezgin, "Çok şükür bir işim var, helalinden kazanıyorum. Yeni yasayla kadromu da aldım. Ancak kendi branşımda çalışırsam öğrencilerime ve spora daha faydalı olacağımız düşünüyorum." diye konuştu.

Halterci Melih Can: "O bizim baş tacımız"

Sporculardan Melih Can Bostan ise antrenörlerinin dinlenmeye ayıracağı zamanı kendilerine ayırdığını ve fedakarlık yaptığını belirterek, "Bu spora başlayınca hayatım düzene girdi, hocalarımız bizle çok ilgileniyor. Ferdi hocamız zor bir iş yapıyor, akşama kadar yoruluyor daha sonra buraya geliyor bizle ilgileniyor. O bizim baş tacımız, onun hakkını ne yapsak ödeyemeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler