Güneş'ten gündem yaratacak açıklamalar! Cenk, Arda, Balotelli, Demba Ba...

04.01.2018 - 12:01 | Son Güncellenme: 04.01.2018 - 12:01

Güneş'ten gündem yaratacak açıklamalar! Cenk, Arda, Balotelli, Demba Ba...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısı düzenledi.

Tecrübeli teknik adam, takımın son durumu ve transferlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Biz bizi takip eden gazetecilerle beraber büyük bir aileyiz, birlikte yaşıyoruz ve bugün sizi eksik görüyorum bu sebeple üzüldüm sizi görmek isterdim. Birlikte mazeretleri aşmak zorundayız bu konuda adım atmak istiyoruz. Medya ile beraber bazı şeyleri başarmak peşindeyiz."

Şenol Güneş'ten şampiyonluk mesajı

"Takım olarak başarılar elde etmek için mücadele ediyoruz. Dürüstlük, sevgi, saygı ve fair-play önceliğimizdir bu hep böyle olacak. Burada sadece Beşiktaş taraftarına seslenmiyoruz tüm sporseverlere sesleniyoruz. Seyirci iyi futbol istiyor, bunu oyuncularıma da söyledim bütün takımlarımız da bunun için uğraşmalı. Geçmişi siliyoruz ve önümüze bakıyoruz. Şampiyon olmak için her şeyin en iyisini yapmaktır bunu oyuncularımıza da söylüyorum. Doğru işler yaparak şampiyon olmak istiyoruz."

"beIN Sports'u zaman zaman eleştiriyorum ama bugün teşekkür etmek istiyorum. Onların uluslarası alanlarda maçlarımızı vermemizi bize artı değer katıyor. Biz yıldızlarla yeni yıldızlar çıkartarak yarışmak istiyoruz."

"Eğitimi ve yarışmayı birlikte yapacağız, futbolcuların özgürlükleri de olacak, sorumlulukları da olacak. Planlı programlı ilkeliyiz. Her maça kazanmak için çıkacağız, dürüstlük ve cesaret ilkemiz olacak. Taraftarlarımızı fair-play içerisinde yanımızda görmek istiyoruz. Geçmişe değil geleceğe bakacağız, rakiplere saygılı olacağız ama en iyinin biz olduğumuzu göstermeye çalışacağız. Polemiğe değil sağduyuya ihtiyacımız var. 2. yarı daha iyi bir dil ve güleryüz kullanarak mücadele etmeyi bekliyorum."

Şenol Güneş'ten Cenk Tosun açıklaması

"Bazı gazetecilerin burada olmaması beni üzüyor, çalıştıkları kurumlar bana veya kulübüme tavır alıyorsa buna çok üzülürüm. Bizden kaynaklı bir sorun varsa bunu çözmek isterim. Bu kulübün bir patronu var, yönetim tarzı var, ilk yarının son maçında da söyledim. Ben takıma oyuncu almak isterim, işin ekonomik boyutuna başkan karar veriyor. Şu an benim oyuncularımın ödemesi yapılıyorsa oyuncu isterim ama yapılmıyorsa yeni oyuncu istemem. Biliyorsunuz kulüplerimizin sorunları var, ben oyuncu alamıyorsam oyuncu gitsin istemem, eğer Cenk Tosun kesin olarak gittiyse hayırlı olsun derim. Hem üzüldüm karakterli iyi bir futbolcu aramızdan gitti, sevindim kendisi için güzel bir adım attı ve yeni bir sayfa açtı. Cenk Tosun, kenarda kaldığında üzülmezse suratını asmazsa çok daha iyi bir futbolcu olur."

Beşiktaş, Arda Turan'ı istiyor mu?

"Cenk Tosun, en iyi yere gitsin iz bıraksın başarılı olsun ama gönül isterdi ki bizle kalsın fakat böyle olmadı. Yerine kim gelecek şimdi ona bakalım. Cenk Tosun'u satıp başka yere parasını harcarsan bence olmaz, yerine oyuncu bakmak lazım. Kadroda 1 santrforum daha olsa benim için iyi olur. Cenk gidince 1 oyuncu daha alınmasında yarar var. Benim için 'Arda Turan'ı istemiyor.' şeklinde haberler yapıldı, bu doğru değil Arda Turan kariyer olarak Cenk Tosun'un bile önünde. Benim önüme şu an Arda konusu gelmedi. Yönetim önerirse düşünürüm değerlendiririm. Ozan Tufan'ın durumunu gördüm mesela şimdi üzüldüm bir oyuncu kaybolsun istemem. Bizim 13 yabancımız var, 1 yabancı daha alma hakkımız var ama oyuncularımdan memnunum. Şampiyonlar Ligi'nde iyiyiz ama ligde geride kaldık ve oyuncularım gereğini yapacaklar. Puan olarak gerideyiz ama oyun olarak rakiplerimizin önündeyiz bunun gereğini yapacağız."

Şenol Güneş'ten Balotelli yorumu

"Balotelli'nin oyunculuğunu tartışmıyorum ama davranış olarak kendisine ve etrafına zarar verebilen biri olduğu haberleri bana geldi. Şimdi bedava gelse alalım derim sorun çıkarsa yollarız ama büyük para verdin ve zarar verdi ne yapacağız?
Balatelli etrafına zarar veriyor, bu sebeple tereddütlüyüm aynı sorunu Jaja'da da yaşamıştım ben. Balotelli için şimdilik olumsuzum."

Orkan Çınar takımda kalacak mı?

"Ben transfer istemiyorum, kadrom yeterli hep bunu söyledim ama şimdi Cenk Tosun gitti yerine bir oyuncu alınmasında fayda var. Orkan Çınar için teklifler var oynasın diyorlar iyi de burada da oynayabilir ona fırsat gelebilir o zaman ne olacak? Cenk Tosun'u düşünün kaç sene sonra ortaya çıktı..."

Demba Ba geri dönecek mi?

"Demba Ba, sakatlık olmasaydı ve gitmeseydi kalacaktı, şimdi durumu nedir bilmiyorum. Sağlamken iyi bir futbolcu ama şu an riskli bu sebeple başka oyuncu istiyorum. Demba Ba şu an önceliğimiz değil. Ben 10 tane genç oyuncu idmanlara aldım oyuncu alamayız diye onları bile takımda tutuyorum. Alınacak oyuncularla ilgili henüz net bir şey yok. Oyun olarak ilk seneden daha iyi durumdayız, daha fazla hamle yaptığımız halde gol sayımız düşük. Akhisar ve Sivas maçlarını alsaydık biz çok farklı bir yerde olmazdık. Sivas maçını özellikle alsaydık her şey elimizdeydi. Geçen sezon Talisca ve Oğuzhan gol atıyordu bu sene atmıyorlar, bu sene eksik kaldık, yenildiğimiz puan kaybettiğimiz maçlarda denk oynayıp kaybetmedik bunlar oyun olarak kazandığımız ama skor olarak kazanamadığımız maçlardı. Biz iyi bir takımsak iyi çalışarak bu sorunların üstesinden geleceğiz ve pozisyonları sonuçlanadıracağız. Bazı şanssızlıklarımız oldu ama bunlara sığınmak bana yakışmaz. İlk yarı için kendimizi başarısız görüyoruz fakat oyuncularımı kötü futbolumuzu kötü görmüyorum."

Şenol Güneş'e teklif var mı?

"Benim Beşiktaş ile 2 yıllık mukavelem var, tekliflere falan bakmıyorum benim konsantrasyonum kulübüme tamamen. Ben Beşiktaş'a aitim, ben hep burdayım diyorum tepkiyle söylüyorum bunları. Biz Alman ekolu gibi bir hocalık yapıyoruz bir çok şeyle ilgileniyoruz ama transfer konusunda patron başkandır o yapıyor. Ben medyayı takip ediyorum, bize fazla övgü var ve onu görünce sıkılıyorum. Yanlışı da görerek düzelebiliriz eleştirinin de olması gerekiyor. Ben yetenekli bir oyuncunun kaybolmasına üzülüyorum. Mesela; Kerim Frei ve Orkan Çınar'ın yetenekleri çok iyi, çalışıyorlar da ama çabuk kırılıyorlar. Eleştiriye gelemiyorlar, oynamadıklarında bozuluyorlar böyle olmaması lazım."

"Cenk Tosun, için bu sorunlar vardı bunları kısmen çözdü, biz Aboubakar ve Cenk Tosun'u beraber kazandık Aboubakar gitti, Cenk Tosun'un kulübe kazandırdığına bak. Cenk Tosun çok çalışıyor ama gitti İngiltere'ye daha çok çalışması lazım. Ben Cengiz Ünder ve Emre Mor ile hiç çalışmadım ama kaybolurlarsa üzülüyorum. Arda Turan için de geçerli ona şans vermek lazım bir daha hata yaparsa o zaman daha ağır ceza vermek lazım."

"Gökhan Töre, kıkırdak sakatlığı olduğu için geri dönüşü uzun sürdü, sakatlıktan nasıl dönecek ne zaman dönecek bekliyoruz. Atınç Nukan da sakat onun da dönmesini bekliyorum."

"Andreas Beck, sürekli geriye dönüyordu çok sinirleniyordum, Tosic de veriyor sonra aynı noktada geri alıyor buna da mesela sinirleniyorum. Rakip takım oynamak niyetinde değil bu beni sinirlendiriyor. Kayserispor ve Sivasspor maçlarına bakın son bölümde taç atmıyorlar, yerden kalkmıyorlar buna çözüm bulmak lazım. Ben buna dağılıyorum çok sinirleniyorum ama sakin kalmam lazım hata yapıyorum."

Şenol Güneş'ten Tudor yorumu

"Başarılı olduğun zaman takımındaki oyuncular yıldız oluyorlar.Cenk Tosun bizde yıldız oldu bu sebeple yıldız kavramı göreceli. Fenerbahçe maçlarını kaybedince bir şey olmaz diyorlardı, şimdi ise ne söyleniyor? Aynı şey Galatasaray için de geçerliydi. Tudor'u en kötü döneminde kurtarıcı olarak alıyorsun ama en iyi döneminde Tudor'u gönderiyorsun."

"Quaresma, işini iyi yapıyor 20 tane orta yaptı 5 tanesi iyi diyorlar. 5 tane bize yeter, ama ortalarını gole çevirmediğin zaman sorun oluyor. Ama Quaresma'nın eksikleri sorunları eksikleri var fakat ben kendisine güveniyorum."

"Fikret Orman, bana her zaman abi diyor, kapalı kapılar ardında da bana abi diyor. Bizim aramızda sorun yok, bana abi diyor diye başkanlık konusunda saygısızlık yapmam. Sizin başka bir dünyaya hitap ediyorsunuz (Sercan Dikme'ye hitaben), siz beni gönderiyordunuz ne oldu? Sizin anlayışınızda ben hiç olmadım."

Video - Şenol Güneş'in basın toplantısı

Senin için hazırladığımız haberler