Güntekin Onay'dan Sergen Yalçın'a eleştiri: "Şaşırtıcıydı"

21.04.2021 - 12:46 | Son Güncellenme: 21.04.2021 - 13:10

Spor yazarı ve yorumcusu Güntekin Onay, Beşiktaş'ın Sivasspor ile 0-0 berabere kaldığı maçı yorumladı. Onay, Sergen Yalçın'ı Ghezzal konusunda eleştirdi.

Güntekin Onay'dan Sergen Yalçın'a eleştiri: "Şaşırtıcıydı"

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Sivasspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşma 0-0 sona erdi. Siyah-beyazlıların performansını, beIN Sports programcısı ve spor yazarı Güntekin Onay değerlendirdi. Onay, Adem Ljajic ve Rachid Ghezzal için neler söyledi? Detaylar haberde...

"Sivasspor, Beşiktaş'ı kilitledi"

Güntekin Onay, Hürriyet'teki yazısında, "Sivasspor’a karşı oynamak hiç kolay değil. Rakibin işini bu kadar güçleştiren bir başka takım daha yok ligimizde. Orta alanda herkesin ensesinde markaj yapan bir futbolcu varken oyun kurmak gerçekten çok zor. Orta alanda yakın ve temaslı oynayan Sivassporlu futbolcular, sadece ilk yarıda 12 faul yaptı ve Beşiktaş’ı tamamen kilitledi. Devrenin sonunda Aboubakar’ın sakatlanmasıyla Sergen Yalçın, Larin’i santrfora, N’Koudou’yu da sol tarafa almak zorunda kaldı" değerlendirmesini yaptı.

"Ljajic girince pas kalitesi arttı"

Adem Ljajic'in girdikten sonra pas kalitesinin arttığını ifade eden Onay, "İkinci yarıda daha baskılı görünen Beşiktaş, Rosier ile gole en çok yaklaştığı pozisyonu buldu. Son 30 dakika baskısını artıran siyah beyazlılar golü getirecek aksiyonlarda yetersizdi. Ljajic girdikten sonra pas kalitesi arttı ancak bu kez de N’Koudou’nun top kayıpları ve Larin’in stoperlerin arasındaki etkisizliği Beşiktaş’ın hücumda bocalamasana yol açtı" görüşünü paylaştı.

Sergen Yalçın'a eleştiri

Öte yandan Güntekin Onay, Sergen Yalçın'ı Rachid Ghezzal konusunda eleştirdi. Onay, "Sergen Yalçın’ın takımın en yaratıcı oyuncusu Ghezzal’i bitime 20 dakika oyundan alması da şaşırtıcıydı. Beşiktaş, puan kayıplarına Sivas’ta da hiç parlak olmayan bir futbolla devam etti. Dünkü skor kayıp veya sürpriz değil. Asıl kayıp Ankaragücü karşısında alınan beraberlikti" ifadesini kullandı.

GALATASARAY BAŞKANI MUSTAFA CENGİZ'DEN GÜNTEKİN ONAY İLE İLGİLİ FLAŞ SÖZLER! HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

"Sivasspor'a yakışmadı"

Rıza Çalımbay'ın çalıştırdığı Sivasspor'a da eleştiri yapan beIN Sports programcısı, "Sivasspor’un dün adama adama markajla, 22 faulle oynadığı ve kaleye isabetli şut atmadan bitirdiği maç ise kırmızı beyazlı ekibe yakışmadı" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler