Haftasonu marketler açık olacak mı? Marketler bugün saat kaça kadar hizmet verecek?

30.05.2020 - 16:05 | Son Güncellenme: 30.05.2020 - 16:05

15 ilde uygulanmaya başlayan ve 30 Mayıs 00:00 itibariyle başlanan sokağa çıkma yasağı kapsamında açık olacak olan işletme ve kurumlar İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile duyuruldu. Market ve bakkallarda ihtiyacı olan vatandaşlar marketler bugün açık mı, saat kaça kadar hizmet verecek sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Peki Marketler bugün saat kaça kadar hizmet verecek?

Marketler bugün açık mı sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. 14 Büüykşehir ve Zonguldak'ta bu hafta sonuda uygulanan sokağa çıkma yasağında açık olacak işleetme ve kurumlar İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile duyuruldu. Yayımlanan genelgede Marketlerin çalışma saatleride belirtildi. Marketlerde ihtiyacı olan ve dün ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlar marketler bugün açık mı, saat kaça kadar açık sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Marketler bugün saat kaça kadar açık olacak, saat kaçta açılacak/kapanacak?

HAFTA SONU MARKETLER AÇIK MI? 

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Sokağa Çıkma Kısıtlaması” ile ilgili genelge gönderdi. Genelgeye göre; hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı, bu cumartesi ve pazar günü de 15 ilde devam edecek. Kısıtlamanın olduğu 30 Mayıs Cumartesi, market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler, 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Genelgeye göre; Büyükşehir statüsündeki 14 il ile Zonguldak’ta bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 29 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam edebilecek.

30 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler evlere servis şeklinde satış yapabilecek

Senin için hazırladığımız haberler