Antalyaspor’un yıldızı Haji Wright için milli takımlar sıraya girdi

Orhan Gülek
10.05.2022 - 15:35 | Son Güncellenme: 10.05.2022 - 15:43

Süper Lig’in ikinci yarısına damga vuran Antalyaspor’un yıldızı Haji Wright'ı Dünya Kupası’nda yer alacak ABD ve Gana’nın yanı sıra Liberya da milli takımlarında görmek istiyor.

Antalyaspor’un yıldızı Haji Wright için milli takımlar sıraya girdi

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Son 8 haftada attığı 8 golle Süper Lig’de gol krallığı yarışında iddialı konuma gelen Antalyaspor’un yıldızı Haji Wright için 3 ülke, milli takım formasını giymesi için adeta sıraya girdi. 

ABD Milli Takımı, Haji Wright için ısrarcı

ABD Milli Takım Teknik Direktörü Gregg Berhalter, 24 yaşındaki golcüyü Dünya Kupası hazırlık kampına davet edeceğini açıklamasının ardından başarılı futbolcunun formasını giyebileceği iki ülke daha devreye girdi. ABD gibi Dünya Kupası’nda boy gösterecek Gana ile birlikte Liberya’nın da golcü oyuncuyu milli takımda görmek istediği öğrenildi. Genç kategorilerde ABD formasını giyen Haji Wright, A milli takım kategorisinde ise 3 ülkeden istediğini seçebilir.

52 kez milli forma giydi

Henüz A Milli Takım seviyesinde şans bulamayan Haji Wright, genç kategorilerde ise ABD’yi tercih etti. ABD milli formasıyla U15, U17, U18, U19 ve U21 milli takım formalarını giyen Haji Wright, toplamda 52 kez sahaya çıkarken, 30 gole imzasını koydu. Son milli maçına 2019 yılında çıkan ABD’li futbolcu, Dünya Kupası kadrosunda yer almak için beklemeye çekildi.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor hem rekoru hem Konyaspor'un Şampiyonlar Ligi hevesini kırdı!
Habere Git

26 puana katkı sundu

36 hafta sonunda 55 puana sahip olan Antalyaspor’un topladığı bu puanların 20’sine Haji Wright tek başına direkt katkı koydu. Son olarak Konyaspor filelerini havalandırarak takımına 3 puanı getiren isim olan ABD’li yıldız, bu sezon 3-1 kazanılan Rizespor maçında 3 gol, 1-0 kazanılan Başakşehir maçında 1 gol, 2-1 galip gelinen Altay maçlarında 1 gol ve 1 asist, 4-1 galip gelinen Hatayspor karşılaşmasında 2 gol, 3-1 galip gelinen Alanyaspor maçında 1 gol, 1-1 tamamlanan Kayserispor mücadelesinde 1 gol ve 3-2 kazanılan Konyaspor karşılaşmasında galibiyet golünü atarak takımının çıkışına önemli bir katkı sağladı.

Senin için hazırladığımız haberler