Beşiktaş Eski Yöneticisi Hakan Aksoy: Vida kesinlikle satılmalı

03.08.2018 - 15:20 | Son Güncellenme: 03.08.2018 - 18:20

Beşiktaş Eski Yöneticisi Hakan Aksoy: Vida kesinlikle satılmalı

Beşiktaş Kulübü Eski Yöneticilerinden Hakan Aksoy, siyah-beyazlıların gündemini değerlendirdi. Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’ndeki hedefi, transfer politikası hakkında konuşan Aksoy, taraftarların kombine ve formalara olan ilgisine de değindi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hakan Aksoy’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Beşiktaş'ın hedefi Avrupa Ligi şampiyonluğu olmalı"

Tabii ki Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki hedefi şampiyonluğu elde etmek olmalı. Yıllar sonra artık bunu istiyoruz. Dünkü maç tam bir örnek maç değil. Çünkü; karşı takımın korner sayısı ya da atağı 1 veya 2’yi geçmez. Ama savunma yapan bir takımı 6-0 yendik. İlerleyen günlerde Beşiktaş’ın artıları ve eksilerini daha net göreceğiz.

"Forvet ve 10 numara ihtiyacı var"

Dünkü maçı gördüğümüz zaman ciddi bir santrafor ihtiyacımız var yorumunu yaptık. Dün Beşiktaş hep kanat oynadı. Kanat dahilinde Larin’i kazandık diye düşünüyorum. Ama ortadan direk geçiş yapacak hızlı ve kuvvetli bir forvete ihtiyacımız var. Bunun dışında bir 10 numaraya da ihtiyacımız var.

Beşiktaş, kaleci problemi yaşar mı?

Beşiktaş'ta Fabri ayrıldı. Ama Tolga da çok iyi bir kaleci. Karşı karşıya pozisyonlarda muhteşem ancak orta dahilinde yan toplarda çok zayıf. Tolga çok değerli bir insan olabilir. Biz gördüğümüzü söylemek zorundayız.

Beşiktaş, Vida'yı satmalı mı?

Bence kulübümüzün geldiği borç dahilinde gördüğümüz zaman Vida kesinlikle satılmalıdır diye düşünüyorum. Dünya Kupası'nda Vida daha artı bir performans gösterdi. Bu performansın bir karşılık değeri varsa ve bu hepimizin kulübüyse değerini bulursa satılmasını isterim.

"Kurtuluş geleceği olan futbolculara yönelmekte"

Artık futbolda ülkemizde kulüplerin ne kadar borcu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun kurtuluşu geleceği olan topçuya yatırım yapıp bir rakam kazanabilir hale gelmek ki kulüplerimiz elimizde kalsın. Kulüplerin bugünkü borç durumu kötü durumda. Bence altyapıdan gelen Metin, Ali, Feyyaz’lar, Şifo’lar gibi efsane kadrolar da kurulabilir. Endüstriyel futbola ayak uydurabilmemiz için en büyük olay genç yetenekleri bulup takıma monte etmek.

Forma ve kombinelere olan ilgi için ne düşünüyor?

41 bin kişilik kapasiteli yeni statta 34-35 bin ortalamaya oynuyoruz. Bu ciddi bir rakam. 30 bini geçmiş kombine de ciddi bir rakam. Forma satışlarımız da bence iyi gidiyor. İlk 2-3 hafta yaz olduğu için boş oynanır ancak sonra insanlar daha adapte olur. Beni de kombine konusunda yardımcı olmam için arayanlar oldu. Tahminen 35 bin kombineyi tamamlarız. Takımın başarısıyla da 500 bin formayı geçmek gerek.

Senin için hazırladığımız haberler