Hakem kıyımının üzerine afiyetle yemek yediler!

Feride Kara
18.03.2022 - 23:42 | Son Güncellenme: 19.03.2022 - 10:52

Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'un da olduğu hakemlere düdük astırılmasının üzerinden 1 hafta geçmeden TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı'nın yemekte bulunduğu fotoğraflarla belgelendi.

Hakem kıyımının üzerine afiyetle yemek yediler!

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Türkiye Gazetesi spor yazarı Ömer Faruk Ünal’ın 18 Mart tarihli “cahil cesareti” başlıklı yazısında bir ayrıntı dikkatimi çekti. Ünal hakem operasyonunun şifrelerini açıkladığı yazısındaki birinci madde “Hakem Derneği, pazartesi günü Gaziantep’te bir kutlama ile gidenlerin arkasından eğlence tertipledi” idi.

Çok sayıda fotoğraf var

Meslektaşımızın bu iddiası açıkçası beni meraklandırdı ve konuyu araştırmaya başladım. Gerçekten de gece ile ilgili çok sayıda fotoğrafa, sosyal medya paylaşımına ve Gaziantep medyasında yer almış haberlere ulaştım.

Abdurrahman Arıcı da katıldı

Türkiye, 8 Mart günü 12 hakeme yapılan haksız operasyonu aralıksız konuştuğu sırada asıl misyonu hakemler ve gözlemciler ile dayanışmak olan ancak bu misyonunu asla yerine getirmeyen, tamamıyla TFF’nin arka bahçesi konumundaki Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Dayanışma Derneği Gaziantep Şubesi dernek başkanı Abdurrahman Arıcı’nın da katlımı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezinde (MSM) bir “birlik ve beraberlik” gecesi düzenlemişti.

Ev sahibi Fatma Şahin

Geceye mekanın ev sahibi sıfatıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Vali Yardımcısı Bülent Uygur da davet edilmişti. Gaziantep 27 internet sitesinde yer alan haberde uzun yıllardır bir araya gelmeyen hakem ve spor camiasının yemekte buluşmasının herkesi memnun ettiği belirtiliyordu.

Geceye katılanlar

Geceye ayrıca şu isimler katılmıştı: Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak, Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Dursun Terzi, ASKF Başkanı Abdulkadir Gözegir,  ASKF Sekreteri Güngör Sönmez, İl Hakem Kurulu Başkanı Aysun AKAR ve İHK Üyeleri, TÜMSAD Genel Başkanı Vakıf Demir,  Futbol İl Temsilcisi Vahdettin Balsu, TFF Federasyon Temsilcileri Mustafa Yılmaz, Ali Koç Kerem Güven, TÜFAD Şube Başkanı İsmet Savcılıoğlu, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Ali Kömürcü,  TÜMSAD Başkanvekili ve Simsarlar Odası Başkanı Enver Bal, eski futbol hakemlerinden Ziya Türkmen, eski ASKF Başkanı Cuma Reyhan, eski futbolcu ve teknik direktör Bünyamin Süral, Şanlıurfa Dernek Başkanı Şahan Yılmaz, Malatya Şube Başkanı Ata Yıldırım. 

Mustafa Öğretmenoğlu'nun eşi de yemekte

Ayrıca birçok sosyal medya paylaşımından anlaşıldığı kadarıyla çok sayıda faal hakem, gözlemci de gecede yer alırken en dikkat çekici simalardan biri de hakem Mustafa Öğretmenoğlu’nun eşiydi.

En ufak dayanışma duygusu yok

Yani 12 hakem hala kendilerine yapılan operasyonun etkisi altındayken ve bu operasyonun nedenini anlamaya çalışırken, en ufak bir dayanışma duygusu taşımayan bir grup insan Gaziantep’te hem de “birlik ve beraberlik” gecesi düzenleyebiliyordu. Bu durum da çok net şekilde hakemlerin arasında kıskançlık, çekememezlik ve başkasının yaşadığı zorluktan keyif almanın (Schadenfreude) çok üst düzeyde olduğunu gösteriyor.

TFFHGD ne iş yapar?

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Dayanışma Derneği, adından da anlaşılacağı gibi hakem ve gözlemcilerle dayanışma içinde olması gereken, onların haklarını savunma amacıyla kurulmuş bir dernek. Ancak derneğin internet sayfasını açtığınızda büyük bir çoğunlukla, baş sağlığı dileği, kandil tebriki, bayram kutlaması, anma, yaş günü kutlaması, geçmiş olsun mesajı gibi mesajlar olduğunu görüyoruz.

Hakemlere dair bir satır açıklama yok

Ne kulüp başkanlarının hakemler hakkında yaptıkları ağır suçlamalara ne hakemlere uygulanan şiddete ne de hakemlerin yukarıda yazdığımız sorunlarına dair bir açıklama sitede görmek mümkün değil. Dernek Başkanı Abdurrahman Arıcı tamamen gerçeklikten kopmuş bir görüntü verirken TFF ve MHK’yi üzmeme derdine düşmüş bir görüntü veriyor. Tamamen yalnız kalmış hakemlerin en çok yanında olması gereken bu kurum ne yazık ki 3 maymunu oynar bir pozisyonda.

Tahir Kıran'ın Cüneyt Çakır resti

Bunun en son örneği de 17 Mart günü karşımıza çıktı. Rizespor Başkanı Tahir Kıran, gazeteci Ertan Süzgün’ün Instagram hesabında katıldığı canlı yayında Ümit Öztürk’e “mahlukat” derken Öztürk’ün Erkan Özdamar ile yaptığı ve VAR konuşması olduğunu iddia ettiği bir diyalogdan bahsetti. Hakemlerin 25 puanlarını çaldığı iddiasında da bulunan Kıran, daha önce de Cüneyt Çakır’ı maçlarından istemediğini söyleyerek MHK’ye rest çekmişti.

3 maymunu oynadı

İşte tüm bu söylemlerin sonrasında TFFHGD ve başkanı Abdurrahman Arıcı her zaman olduğu gibi 3 maymunu oynamayı sürdürdü ve yine hiçbir açıklama yapmadı. Dernek başkanı onun yerine verdiği yemekler hakemlerle ne kadar “dayanışma” içinde olduğunu çok net biçimde ortaya koydu!

Senin için hazırladığımız haberler