Hakemlere bir tepki de Samsunspor’dan…

İsa Kethüda
03.12.2023 - 21:19 | Son Güncellenme: 03.12.2023 - 21:22

Süper Lig’in 14’üncü haftasında oynanan karşılaşmalara hakem kararları damga vururken, Konyaspor, Pendikspor ve Fenerbahçe’nin ardından Samsunspor da bir açıklamaya imza atarak tepki sesini yükseltti.

Hakemlere bir tepki de Samsunspor’dan…

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’de hakem tartışmalarında ses, her geçen gün artarak devam ediyor. 14’üncü hafta henüz tamamlanmazken, tepki sesi yükselten kulüp sayısı 4’e yükseldi. İlk olarak Konyaspor’dan tepki açıklaması gelirken, Pendikspor ve Fenerbahçe’nin ardından Samsunspor da sert bir açıklamaya imza attı.

“Bunlar nereye kadar devam edecek?”

Adana Demirspor’u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği karşılaşmayla ilgili olarak açıklamada bulunan Samsunspor, utanç dolu anların yaşandığına dikkati çekti. Hakem kararlarının geceye damga vurduğu belirtilen açıklamada, “Cevaplandırılması gereken, bunlar daha ne kadar ve nereye kadar bu şekilde devam edecektir? Tüm futbolseverler bu hatalardan dolayı futboldan soğur hale geçmiştir” ifadelerine yer verildi.

2 penaltı iddiası

Karşılaşmada 2 penaltılarının verilmediğini belirten Karadeniz ekibi, “Bu tür haksız ve hatalı kararlar, Samsunspor Kulübü ve Başkanı Sayın Yüksel Yıldırım'ın Türk futbolunu kalkındırmak amaçlı yaptığı iyi niyetli yatırımların önüne geçmekte ve ileride yapılması planlanan yatırımlar hakkında soru işaretleri uyandırmaktadır. Bu tarz haksız ve hatalı kararlar karşısında, MHK gerekeni biran evvel yapmalı ve Kulüpler Birliği çatısı altında bulunan bütün kulüpler yapılan tüm haksızlıklara ‘dur’ demelidir. Ne yazık ki, Samsunspor FK olarak son açıklama ve uyarılarımıza rağmen sistematik hale gelen hakem hatalarının artarak devam ettiği görülmektedir. İnsanlar da hata yapabilir, ancak sürekli yapılan hataların iyi niyetle açıklanabilir hiçbir yanı bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş Hentbol inanılmazı başardı! Penaltılarla üst turda!
Habere Git

MHK’ya çağrı yaptı

Merkez Hakem Kurulu’nun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği belirtilen açıklamada, “Aksi takdirde, ne yazık ki bundan Türk futbolu ve Türk futbolunun marka değeri zarar görecektir. Samsunspor FK olarak tüm kamuoyu bilmelidir ki, kulübümüz hem kazandığı hem de kaybettiği müsabakalarda, gerek kendisi gerek rakibinin aleyhine verilen tüm haksız kararların karşında olmaya, ta ki bu yanlışlar durdurulana kadar devam edecektir.

Son olarak, her zaman dediğimiz gibi; Samsunspor FK olarak temiz ve adil futbolun yanında ve onu kirleten kişi ve yapıların her zaman karşısında olacağız” denildi.

Açıklama yapan 4’üncü kulüp oldu

Samsunspor, bu hafta oynanan karşılaşmalar içerisinde hakemlere yönelik tepki açıklaması yapan 4’üncü kulüp oldu. Alanyaspor deplasmanında 2-2 berabere kalan Konyaspor’un ardından Galatasaray’a 2-0 mağlup olan Pendikspor da karşılaşmanın hakeminin yönetimine karşı ses yükseltti. Şampiyonluk mücadele veren Fenerbahçe de Pendikspor – Galatasaray maçındaki hakem kararlarını eleştirerek, buna rağmen VAR hakemi Mustafa Öğretmenoğlu’nun bugün yeniden atama yapılmasına dikkati çekti.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de yıldız isimle yol ayrılığı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler