Halı sahaların açılması için sıkı takip

14.07.2020 - 22:25 | Son Güncellenme: 14.07.2020 - 22:25

Halı Saha Futbol Federasyonu Başkanı Bahadır Bulut, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Başkanlığına halı sahalarda gerekli düzenlenmeleri ve tedbirleri belirten öneri verdi.

Federasyon başkanı Bahadır Bulut, Bilim Kurulu üyeleri ile dirsek temasında olduğunu belirtti. Bilim Kurulu'nun önergeye sıcak bakması bekleniyor.

“HFF Pandemi Kurulu kuralım”

Halı Saha Futbol Federasyonu’nun önergede de belirttiği , Gerekirse “HFF Pandemi Kurulu kurulabilir.” isteğine Bilim Kurulu’ndan onay çıkarsa HFF Pandemi Kurulu Federasyon’un kontrolünde kurulacak.

20.000 halı saha ve 10.000 futbol okulunun maddi sıkıntılarına özellikle genelgede yer verildi. Türkiye'de il temsilcilerimiz birçok halısaha sahipleri ve futbol okulların yanlarında olduğunu belirtti. Zor günler geçiren 20.000 halı saha işletmesi ve 10.000 futbol okulu için Başkan Bulut, “Covid-19 pandemisi sürecinde 4 aydır kapalı kalan sahalarımız artık geçimlerini sağlayamamaktadır. İnsan sağlığı her şeyden önde gelir bunun bilincindeyiz. Spor tesisleri insanlara sağlık kazandıran yerlerdir.Tesislerimiz de belirlenecek sağlık tedbirlerini alıp faaliyete geçmek istiyoruz.” dedi.

Halı Saha Futbol Federasyonu, halı sahaların açılması için 1 gün önce de Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına halı sahaların açılmasını konu alan genelge göndermişti.

Senin için hazırladığımız haberler