Halil'in 65 dakikada yapamadığını Diagne 25'te yaptı!

İsa Kethüda
22.11.2021 - 14:46 | Son Güncellenme: 22.11.2021 - 14:50

Galatasaray'da kaybedilen derbi sonrası oyun planı ve tercihler tartışılmaya başlandı. Maçta ikinci yarı oyuna giren Diagne, Halil'in yapamadığını 25 dakikada yaptı.

Halil'in 65 dakikada yapamadığını Diagne 25'te yaptı!

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Avrupa'daki başarısını ve oyun istikrarını Süper Lig'e yansıtmayı başaramayan Galatasaray'da taktik anlayış sorgulanıyor. Sarı-kırmızılı teknik direktör Fatih Terim'in elinde iki net santrfor olmasına rağmen tecrübeli teknik adam tam olarak nokta golcü olmayan Halil Dervişoğlu ile derbiye başlarken, genç oyuncudan rakip ceza alanında istenilen verim alınamadı. 

Terim'in idealindeki set oyununa Galatasaray Diagne ve Mostafa Mohamed'siz yaklaşamadı. Halil oyunda kaldığı 65 dakika boyunca rakip ceza alanında topla bir araya gelemedi. Diagne ise 25 dakika 4 defa, Mostafa Mohamed de oyuna girdiği 83'ten sonra 2 defa rakip 18 içinde topla buluştu.

Morutan asistten sonra kayboldu

Galatasaray'ın en kreatif oyuncularında Olimpiu Morutan'dan bu oyun formatında çok fazla verim alınamadı. Kerem'e yaptığı asist dışında ortada pek fazla gözükemeyen Rumen yıldız, ilerleyen bölümde oyundan düştü ve kenara 65'te alındı. Morutan şu ana kadar Galatasaray formasıyla hiçbir maçta 90 dakika süre alamadı.

Bekler yetersiz kalıyor

Fatih Terim'in idealindeki oyun planında bekerin büyük hücum katkısı vermesi bekleniyor. Ancak hem Aanholt hem de Yedlin'den Terim beklenen hücum katkısını alamıyor.

Senin için hazırladığımız haberler