Halis Karataş yumruk attığı atla pistte!

03.03.2021 - 12:59 | Son Güncellenme: 03.03.2021 - 13:03

Son dakika haberleri… Ünlü jokey geçmişte sinirlenerek yumrukladığı ve bu nedenle ceza aldığı Arts Men isimli atla bugün zafere koşmaya çalışacak. İşte Veliefendi’deki yarış öncesi ilginç olayın detayları…

Halis Karataş yumruk attığı atla pistte!

AJANSSPOR-HABER

İstanbul Veliefendi Hipodromu bugün ilginç bir yarışa sahne olacak. Geçmişte Arts Man isimli atına yumruk attığı için 60 gün hak mahrumiyeti cezası alan jokey Halis Karataş, aynı atla piste çıkacak. 

Arts Man'in yüzünden dizi kırılacaktı

Hürriyet Spor Arena’daki habere göre 28 Ağustos 2020’de yapılan yarış öncesi ‘starting box’a girmeyen İngiliz yarış atı ünlü jokeyi kızdırmıştı. Bu sırada dizini demirlere vurarak darbe alan Karataş büyük bir tehlike atlattı. Dizini kırmaktan kılpayı kurtulan Halis Karataş, Arts Man’in çenesine var gücüyle yumruk attı.

Kendi kendine ceza verdi

Ancak atına uyguladığı şiddet, efsane jokeyin 30 yıllık kariyerine de gölge düşürdü. Tepkiler üzerine özür dileyen Karataş “Kabul edilebilir gibi değil ama can havliyle verdiğim bir tepkiydi bu. Başta Arts Man’dan, sahibi Müzeyyen Karabulut’tan, tüm yarışseverlerden, hayvanseverlerden özür diliyorum ve bir daha böyle bir şeyin yaşanmayacağına dair söz veriyorum. Kendi kendime bir ay at binmeme cezası verdim” açıklamasında bulundu.

Yeniden barışan ikili ne sonuç alacak?

Halis Karataş’ın 60 gün ceza aldığı tatsız olayın üzerinden 6 aydan fazla zaman geçti ve ikilinin yolları tekrar kesişti. Ünlü jokeyin Arts Man ile birincilik arayacağı Prof. Dr. Akın Finci anısına koşulacak 2000 metrelik Kısa Vade koşusu bugün İstanbul Veliefendi Hipodromunda saat 20.00’de başlayacak. 

Senin için hazırladığımız haberler