Hamamcıoğlu ve Elmas hata yapmadı! Öztürk'ten yeni hamle geldi...

İsa Kethüda
13.06.2021 - 21:04 | Son Güncellenme: 13.06.2021 - 21:09

Galatasaray'da merakla beklenen başkanların buluşması gerçekleşti. 3 saatlik açık oturum ilgiyle takip edildi. İşte açık oturumun artıları ve eksileri.

Hamamcıoğlu ve Elmas hata yapmadı! Öztürk'ten yeni hamle geldi...

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da 19 Haziran'da gerçekleşecek seçim öncesi 5 başkan adayından 4'ü bugün Galatasaraylılar Derneği'nde bir araya gelip açık oturum gerçekleştirdi. Gazeteci Ruşen Çakır'ın moderatörlüğünde Metin Öztürk, Eşref Hamamcıoğlu, İbrahim Özdemir ve Burak Elmas soruları cevapladı. Yiğit Şardan ise bu durumu gerekli bulmadığını ifade etmişti ve açık oturuma katılmadı.

Hamamcıoğlu beğeni topladı

Son derece demokratik bir toplantıya sahne olan oturumda Eşref Hamamcıoğlu kendisini tercih edenlerin yanı sıra uslübu, hitabeti ve sorular karşısındaki sakin ve etkili konuşmalarıyla kendisine mesafeli duranların dahi beğenisini topladı. İbrahim Özdemir'in kendisine yönelik sözlerini de polemiğe çevirmedi ve hem cevabı hem tavrıyla takdir aldı. Ayrıca Hamamcıoğlu Galatasaraylı birçok üyenin birleşerek gazete ilanı verdiği İstanbul Sözleşmesi'ne de vurgu yaptı.

Elmas hata yapmadı

Seçim sathı mailine girildiğinden beri sosyal medyadan büyük bir teveccüh gören, camianın birçok kesmine göre de sandıkta favori olarak gösterilen Burak Elmas, son derece profesyonelce yayın geçirdi. Kullandığı sözleri dikkatli seçen Elmas, İbrahim Özdemir'in "Burak Elmas bizim evladımız, Faruk Süren'in damadı, hiçbir hocanın paçasına yapışarak aday olmadım" gibi söylemleri karşısında sakinliğini korudu ve herhangi bir hata yapmadı. Konuşmaları oldukça akıcı ve tane taneydi. Kendini başarıyla ifade etti.

Öztürk'ten yeni bir hamle

Dün basın toplantısında seçimi kazandıkları takdirde, 800 üye konusu ve kulübün herhangi yeni bir hukuki süreçle karşılaşmaması adına güvenoyu için 1 sene sonra yine seçim yapacaklarını açıklayan Metin Öztürk, tekrar bu fikrini tüm camiaya anlattı. Öztürk bu söyleminden 1 yıl için geliyorlar anlamı çıkmaması gerektiğini 6 yıl için geldiklerini vurguladı. Ayrıca Metin Öztürk, Dursun Özbek dönemi yapılan icraatlarından hakkını teslim ederek, Özbek döneminde camiada yaşanan kırgınlıkları da bir anlamda gidermeye çalıştı.

Özdemir karşılık bulamadı

Galatasaray'da seçime son dönemeçte katılan İbrahim Özdemir, kendi vaatlerinden çok diğer adaylara yaptığı atıflarla akıllarda kaldı. Yaptığı çıkışlarda herhangi bir karşılık bulamadı. Sosyal medyadan da genel olarak geçer not alamadı.

Senin için hazırladığımız haberler