Hamilton: "Max, o çok agresif biri''

Orhan Gülek
18.07.2021 - 20:05 | Son Güncellenme: 18.07.2021 - 20:16

Formula 1'de Britanya Grand Prix'sini 10 saniye ceza almasına rağmen Lewis Hamilton kazandı. Yarış sonrası Hamilton değerlendirmede bulundu.

Hamilton: "Max, o çok agresif biri''

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de sezonun 10. yarışı olan Britanya Grand Prixi'ni Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı. İngiliz pilot, start anında Verstappen ile yaşadığı kaza nedeniyle 10 saniye ceza almasına rağmen evinde zirveye çıkmayı başardı.

Yarış sonrası yaşanan kaza ve kendisine verilen 10 saniye cezayla ilgili açıklamalarda bulunan Hamilton, şu ifadeleri kullandı:

"Max, bana yer bırakmadı"

''Geçtiğimiz hafta sonu boyunca tüm gücümle savaştım. Fabrikada sürekli olarak elimdeki her şeyi verdim.' Çocuklarla birlikte araçtaki performansımı anlamaya çalıştık ve iyi iş çıkarmaya devam ettikleri için herkesle çok gurur duyuyorum. Tabii ki, her zaman tutumumda ölçülü davranmaya çalıştım, özellikle de Max'le savaşırken. Biliyorsunuz o çok agresif biri. Bugün de, onun yanında gidiyordum ve bana yer bırakmadı. Cezanın doğru olduğuna katılsam da katılmasam da, bunu sineye çektim ve çalışmaya devam ettim. Bunun önüme çıkmasına izin vermeyecektim.''

Kaza nasıl meydana geldi?

Britanya GP'e ikinci sırada başlayan Mercedes pilotu Hamilton,start  virajı sonrası lider Verstappen'in iç tarafından bir atak yaptı. Hollandalı sürücü yerini korumaya çalışsa da Hamilton'ın sol ön lastiğinin, Verstappen'in sağ arka lastiğine çarpması sonucunda ikili kaza yaptı ve Red Bull pilotu yüksek hızda bariyerlere çarptı.

Kaza sonrası aracı enkaza dönen Verstappen, yarış dışı kaldı. Hamilton ise kazanın ardından 10 saniye ceza almasına rağmen kendi ülkesindeki yarışı birinci sırada tamamladı.

"Bunu sineye çektim"

Kendisine verilen cezayla ilgili ise Hamilton "Tabii ki, her zaman tutumumda ölçülü davranmaya çalıştım, özellikle de Max'le savaşırken. Biliyorsunuz o çok agresif biri. Bugün de, onun yanında gidiyordum ve bana yer bırakmadı. Cezanın doğru olduğuna katılsam da katılmasam da, bunu sineye çektim ve çalışmaya devam ettim. Bunun önüme çıkmasına izin vermeyecektim." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler