Hamilton'dan Verstappen'e gönderme "Bundan sonra Verstappen'e Nuh diyeceğim"

Orhan Gülek
05.09.2021 - 21:00 | Son Güncellenme: 05.09.2021 - 21:05

Hollanda Grand Prix'sinde zaferi ve şampiyona liderliğini Verstappen'e kaptıran Hamilton, yarış sonrası açıklamalarda bulundu.

Hamilton'dan Verstappen'e gönderme "Bundan sonra Verstappen'e Nuh diyeceğim"

AJANSSPOR - HABER

2021 Hollanda Grand Prix'sinde Mercedes pilotu Lewis Hamilton ile Red Bull pilotu Max Verstappen arasında geçen taktik mücadelesinde kazanan taraf Hollandalı pilot Verstappen oldu.

Sürücüler klasmanında ikinci sırada bulunan Max Verstappen, ilk sıradan başladığı yarışta kalkışta da bu avantajını korumayı başardı. Kalkışta herhangi bir kaza ya da arıza olmadı. Verstappen, Hamilton ve Bottas üçlüsü yarışı başladıkları gibi ilk üç sırada götürmeye başladı.

Yarışta Lewis Hamilton erken pit stop yaparak Verstappen'i sıkıştırmaya çalışmış olsa da, ilk pit stopu yaklaşık 0,9 saniye farkla daha yavaş yapan ve ikinci pit stopta da trafiği ayarlayamayan Mercedes ekibi erken pit stopları avantaja çevirmeyi başaramadı. 

Öte yandan Hamilton, yarışın son turunda yumuşak lastiğe geçerek, Zandvoort'ta günün en hızlı turunu attı ve bir ek puanı almış oldu.

Bu sonuçla şampiyona liderliğini Verstappen'e kaptıran Hamilton, yarış sonrası şu açıklamalarda bulundu:

"Her trafiğe girdiğinde, önündekiler yolundan çekildi"

"Harika bir yarış, harika bir kalabalık. Dürüst olmak gerekirse harika bir hafta sonu oldu. Max harika bir iş çıkardı, onu kutluyorum. Bugün elimdeki her şeyi verdim, elimden geldiğince zorladım. Ancak bizim için fazla hızlılardı. Taraftarlar sayesinde Hollanda'da harika bir zaman geçirdim. Bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz. Bundan sonra ona Verstappen'e Nuh diyeceğim. Her trafiğe girdiğinde, önündekiler yolundan çekildi. Trafiği yönetmek zordu. Son tur benim için yarışın en iyi kısımlarından biriydi çünkü pist tek turda ve az yakıtla harika. Bu benim en sevdiğim pistlerden biri. Gelecek sezon buraya geri dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum."

Formula 1'de sezonun 14. yarışı, 12 Eylül Pazar günü İtalya'da koşulacak.

Pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

Pilotlar klasmanı

  1. Max Verstappen (Hollanda): 224.5 
  2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 221.5 
  3. Valtteri Bottas (Finlandiya): 123
  4. Lando Norris (Büyük Britanya): 114
  5. Sergio Perez (Meksika): 108

Takımlar klasmanı

  1. Mercedes 344,5
  2. Red Bull: 332.5
  3. Ferrari: 181.5
  4. McLaren: 170
  5. Alpine: 90
Senin için hazırladığımız haberler