Hasan Çetinkaya: "Aziz Yıldırım kazansaydı o ismi açıklayacaktı!"

16.03.2020 - 11:51 | Son Güncellenme: 16.03.2020 - 11:55

Belçika 2. Ligi ekibi Westerlo'nun İkinci Başkanı Hasan Çetinkaya, Fenerbahçe'deki günlerine ilişkin Aziz Yıldırım'dan teknik direktörlere, Niang'la ilgili yaşadığı olaydan diğer transferlere dek önemli itiraflarda bulundu.

Hasan Çetinkaya: "Aziz Yıldırım kazansaydı o ismi açıklayacaktı!"

Belçika 2'inci lig ekiplerinden Westerlo'nun çehresini değiştiren ve hedeflerini büyüten Hasan Çetinkaya Sporcu Vizesi'ne konuştu.

Programın yapımcısı ve sunucusu Siyamend Kaçmaz'ın sorularını yanıtlayan Hasan Çetinkaya, Aziz Yıldırım'ın Ali Koç ile girdiği seçim yarışında galip gelmesi durumunda gizlilik anlaşması ile imzaladıkları ismi açıkladı.

Fenerbahçe'nin genç yeteneği kaleci Berke Özer ve Galatasaray'dan kiralanan Recep Gül ile Fenerbahçe'den kiralanan Barış Alıcı'nın da forma giydiği Westerlo takımını yöneten Çetinkaya gün yüzüne çıkmamış Fenerbahçe anılarını anlattı.

"AZİZ YILDIRIM KAZANSAYDI O İSMİ AÇIKLAYACAKTIK"

Yönettiği Westerlo takımını bir proje olarak aldıklarını ve bu projeyi Belçika'nın önde gelen kulüplerinden bir tanesi haline getirmek için kolları sıvadıklarını belirten Çetinkaya şunları söyledi: "Burayı devraldığımızda 40 yıldır bir çivi bile çakılmamıştı. Sağ olsun başkanımız Oktay bey önümüzü açtı. Projeyi üç ayak üzerine kurduk. Birincisi ekonomisini orta uzun vadede sürdürülebilir finansal bir yapıya kavuşturmak. Çünkü en önemlisi bu. İkincisi ise tesisleşme. Bu da olmazsa olmazlardan. Modern, profesyonel bir kulüp olmak istiyorsanız testislerin ve futbolcuların üst düzey koşullarda çalışmalarını sağlamak için ortam sağlamanız gerekiyor. Üçüncüsü ise sportif başarı. Tabii ki ilk ikisi olmadan sportif başarı gelmeyeceği için ekonomik alt yapı ve tesisleşmeye yöneldik. Üç yıl içerisinde Belçika'nın en önemli kulüplerinden bir tanesi haline getirmek istiyoruz. Bu konuda da iddialıyız. Ayrıca burada ülkemizi de temsil ediyoruz.

Stadımız tam merkez olacak şekilde; 360 derece etrafımızda toplam 8 tane sahamız var. Ciddi bir futbol yapılandırma projemiz var. Chris Van Puyvelde ile hareket ediyoruz. Bu arada Chris Van Puyvelde'in kim olduğunu söyleyeyim size. Aziz Yıldırım'ın son Fenerbahçe seçimlerinde vaatlerinden bir tanesiydi. O dönem Chris Van Puyvelde, Belçika Futbol Federasyonu'nu ile 2018 Dünya Kupası'ndaydı. Dolayısıyla sözleşmesindeki gizlilik sebebiyle açıklanamamıştı. Ancak daha Dünya Kupası'na gitmeden önce biz onunla anlaşmıştık. Türkiye'ye geldi ve Fenerbahçe'ye gelmeyi kabul etmişti.

"ROBERTO CARLOS'UN KAMPA BİR KADIN ALMASINI BAŞKAN AZİZ YILDIRIM SORGULADI AMA..."

Bugüne kadar kamplarda yaşadığı en ilginç olayı soran Siyamend Kaçmaz'a Macaristan'da Roberto Carlos ile yaşadıkları bir anısını anlatan Hasan Çetinkaya, "Bizde kamplar biliyorsun çok daha sıkı oluyor, son çalıştığım Fenerbahçe'de daha sıkıydı. Böyle güzel komik anlarımızda olmadı değil hani. Bir gün Macaristan'a deplasman ne gidiyoruz. Bizde o zamanlar dünya çapında üne sahip Roberto Carlos vardı. Takım önden otele gitti. Başkan Aziz Yıldırım da o zaman arkadaki delegasyonda geliyordu. Tabii Roberto Carlos gelir gelmez orada bir hanımefendi ile oturuyor sohbet ediyordu. Bir anda dikkat çekti.

Başkan Azizi Yıldırım, "Bu ne kardeşim. Bir sorun" dedi "çok ciddi bir maçımız var. Sezonun ilk resmi maçı" ben gittim "Roberto bir gelir misin, görüşebilir miyiz" dedim. Bizde futbolcunun erkek veya kadın fark etmez arkadaşı da olsa bizden, yani o anki yönetimden izin alması gerekiyor otele birisini çağırması için. "Kimseden izin almadın, hayırdır ne oluyor?" diye hafif bir sorguya çektim. "O benim eşim, çocuğumun annesi" dedi. " Nasıl yani?" diye sordum. Bana, "Macaristan'da çocuğum var" dedi.

Azîz Yıldırım'a gidip, "Başkanım durum böyle böyle... eşiymiş, çocuğumun annesiymiş" dedim. O da şaşırdı "Olur mu hiç" dedi. Hakikaten de çocukta benziyor yanlarında. Meğer sekiz çocuğu varmış sonradan öğrendik altı farklı eşten."dedi.

"NİANG TRANSFERİ YÜZÜNDEN AZ KALSIN HAYATIMDAN OLACAKTIM"

Bir başka ilginç anısının ise Mamadou Ninag'ın transerinde yaşadığını anlatan Çetinkaya, transfer sürecinde çok büyük bir tehlike atlattığını şöyle anlattı:

"Mamadou Ninag'ı Marsilya'dan transfer ederken çok sıkıntılı bir süreç yaşadım. Çünkü Marsilya, Fransa'nın en hareketli yeri. Nüfusun yüzde altmışı da yabancı. Çoğunluk Kuzey Afrika kökenli insanların yaşadığı, suç oranları belki Fransa'nın en yüksek şehri. Çok karışık bir yer ve yeraltı suç örgütlerinin aktif olduğu bir yer. Şehrin en önemli olayı Olympique de Marsilya takımı ve onlar için olmazsa olmaz. Yani biz oraya gidip Niang'ı istediğimizde ve anlaştığımızda orada takım kaptanı ve Fransa ligi gol kralıydı. Teknik direktörleri de Didier Deschamps. Mamadou Ninag gelmek istiyor ama taraftar ayağa kalktı.

"Bunu satarsanız işte böyle olur, şöyle olur" gibi ciddi tehditler oldu. Ben orada yaklaşık bir hafta kaldım. Otelde beni tehdit ettiler. Sırf oyuncu transfer edeceğiz diye az daha hayatımızdan oluyorduk."

Senin için hazırladığımız haberler