Haşim Cenk Mutlu 9. oldu.

16.02.2017 - 07:19 | Son Güncellenme: 16.02.2017 - 07:19

Erzurum'da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF 2017) snowboard cross mücadelesinde Fransız sporcular, erkek ve kızlarda altın madalyaya uzandı.

Palandöken ilçesi Kardelen Pisti’nde sabah saatlerinde eleme turlarıyla başlayan kız ve erkek snowboard cross mücadeleleri gün boyu sürdü.

Gruplar halinde yapılan eleme yarışlarının ardından kız ve erkek kayakçılar, önce çeyrek final ardından yarı final mücadelesi verdi. 

Kızlar snowboard cross finalinde topladığı 70 puanla altın madalyayı kazanan isim, Fransa'dan Agathe Sillieres oldu. Aynı ülkeden Kim Martinez 56 puanla gümüş, Büyük Britanyalı Ellie Soutter ise 42 puanla bronz madalya aldı.

Erkeklerde ise rakiplerine oranla daha iyi bir performans ortaya koyan ve 50 puan toplayan Fransız sporcu Lucas Cornillat, altın madalyanın sahibi oldu. Ukraynalı Glib Mostovenko'nun 40 puanla gümüş madalya aldığı yarışta, Rus sporcu Daniil Donskikh ise 30 puanla bronz madalyayı boynuna taktı.

Eleme turlarını 13. sırada tamamladıktan sonra çeyrek finalde mücadele eden milli kayakçı Haşim Cenk Mutlu ise bu turda istediği sonuca ulaşamadı ve yarışmaya veda etti. Mutlu, aldığı puanla genel sıralamada 9. sırada yer buldu.

Senin için hazırladığımız haberler