"Hatayspor'u seçtiğim için eşimle boşandık"

14.07.2020 - 19:24 | Son Güncellenme: 14.07.2020 - 19:35

Hatayspor, TFF 1. Lig'de 2019-2020 sezonunu şampiyon tamamlayarak 53 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselmişti.

"Hatayspor'u seçtiğim için eşimle boşandık"

TFF 1. Lig’de sezonun bitimine bir hafta kala Adanaspor’u 2-1 mağlup eden Hatayspor, topladığı 63 puanla tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselme başarısını gösterdi.

Hatayspor'un kadın amigosu olan Songül Taşdelen, hikayesini Euronews'e anlattı. Tam 31 yıldır yağmur çamur demeden deplasmandan deplasmana koşan amigo Songül, hayatının aşkını da yine maç esnasında tribünde bulmuş. Bir kız çocuğu annesi olan Songül hanım, evladının da büyüyünce amigoluk yapmasını istiyor.

Amigoluğun Türkiye’de şanslı meslek grupları içinde olduğunu ifade eden Taşdelen, her hafta başka bir heyecan yaşadığını, amigoluk yaparak iki haftada bir ayrı bir şehre gidip binlece yeni insanla tanışma fırsatının olduğunu söylüyor.

"3 gün yemek yiyemedim"

Geçimini Hatay'da Devlet Su İşleri Parkı'nda bulunan Asi Hatay Derneği’nin işletmeciğini yaparak sağlayan Taşdelen, Hatayspor'un bu başarıyı hiç de kolay elde etmediği belirtiyor. Takımın kötü sonuç aldığında taraftarın gelip kendisine kızdığını söyleyen Taşdelen, şunları söyledi: "En çok da takımın kötü sonuç aldığı dönemlerde stres yaşıyorum. Mesela geçen yıl play-offlar'dan dönen takımımızın üzüntüsü sebebiyle 3 gün yemek yiyemedim. Ben bu haldeyken bir de taraftarlar derneğimize gelip bana neden böyle kötü oynuyor futbolcular diye dert yanıp kızıyorlar. Ben istemez miyim takım her hafta farklı galip gelsin."

"Eşim 'ya ben ya Hatayspor' dedi"

Bir kız çocuğu annnesi olan Taşdelen'in evlenme hikayesi de oldukça ilginç. Taşdelen eşiyle 15 yaşında tribünde tanışmış ve sadece 10 ay flört döneminden sonra evlenmiş.

Ancak ne var ki Hatayspor aşkı daha ağır basan Songül hanım yine futbol yüzünden eşinden ayrılmış. Eşinin “ya ben ya Hatayspor” demesi üzerine Hatayspor amigoluğunu seçen Taşdelen, bu olaydan 2 yıl sonra da boşandıklarını belirtiyor.

"Takıma inanan sadece iki kişiydik"

Zor günleri takım olarak geride bıraktıklarını söyleyen amigo Taşdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doçent Doktor Lütfü Savaş'ın kendilerine büyük destek verdiklerini belirterek teşekkür ediyor:

"Bir takım düşünün hep mağlup ve ben en az iki otobüs taraftar toplayıp il il deplasmana gidiyorum. Kimsenin inancı kalmamış artık. Herkes takıma 3'üncü lige düşmüş gözüyle baktığı bir dönem. Tüm şehirde takımın kümede kalacağına inanan iki kişi var. Ben ve belediye başkanımız Lütfü Savaş... O gün milad oldu bizim için. Ve 2016'dan sonra takım yükselişe geçti. Başkan Savaş'ın verdiği emek ama karşılıksız emek takdire şayandır."

"Deplasmanda ölümden döndüm"

Amigo Songül büyük bir tehlike atlattığı anısını da bizimle paylaşıyor. Çanakkale deplasmanında tribünde dengesini kaybedip yere düşen Songül hanım, uzun süre nefes alamadığı için ölümden dönmüş.

Hatayspor'un 3. lig defterini kapatıp 2. lig biletini almak istediği karşılaşmada tahlihsiz bir kaza yaşadığını Songül Taşdelen böyle anlattı: "Mutlak galibiyet parolası ile Çanakkale Dardanelspor maçına gittik. 3. ligten şampiyon olarak çıkmak ve 2. lige demir atmak için Çanakkale deplasmanına geldim. Bu maça en az benimle beraber 200 kişi getirdim. 3-4 otobüs halinde Çanakkale sokaklarındayız. Maç saati geldi çattı. Ancak ne var ki ligde oynanan tüm karşılaşmalarda gol sesi var ancak Hataspor maçında yok. Eğer karşılaşma böyle biterse şampiyonluk başka bir takımın olacak. Allah'a yalvarırken Hatayspor bir gol attı. Dengemi kaybedip yere düştüm, gerisini hatırlamıyorum. Gözümü kırık elimle hastahanede açtım. Elimin ağrısına aldırmadan ilk sorum maç kaç kaç bitti oldu. Arkadaşlar bana maçı aldık ama seni kaybediyorduk dediler. Düşerken dilim boğazıma kaçmış ve uzun bir süre nefes alamamışım. Çok şükür şimdi iyiyim. Dünya gözüyle Süper Lig heyecanı yaşamak da varmış."

"Hatayspor'un başarısında kadın dayanışması var"

Amigo Songül Taşdelen kendisi haricinde Hatayspor'a gönül vermiş birçok kadın taraftarın olduğunu belirtiyor. Taşdelen, "Kadın olarak sadece ben değilim Hatayspor sevdalısı olan. Şehrin belediye başkanının eşi Profesör Doktor Nazan Savaş büyük bir Hatayspor taraftarı... Neredeyse her maça gelir. Üniversitede görevlerinin yanı sıra takım için kermes ve moral geceleri de düzenleyerek bizlerin yanında olmuştur. Futbolcu eşlerinin yanında olmuştur. Yani Hataysporun arkasında güçlü bir kadın dayanışması var." ifadelerini kullandı.

"Sanırım dünyada tekim"

Hatayspor ile deplasmanlara gitmeye başladığı yıllar çok fazla tepki aldığını söyleyen Taşdelen, "Benim için çok farklı söylemler oldu. 'Kadından amino mu olur? Sen futboldan ne anlarsın?' gibi cümlelerle çok karşılaştım. Cevabım hep aynı oldu. Tabii olur! Bu benim yaşam tarzım, seviyorum böyle olmayı. Bir takıma gönül vermeyi... Sanırım dünyada benim gibisi yok. Kolumda Hatayspor'un dömesi var daha ne diyeyim. Üzerimdeki formayı hiç çıkartmam. Ölürsem de beni Hatayspor formam ile gömsünler isterim." diyerek sözlerini noktaladı.

Senin için hazırladığımız haberler