Hava trafiği kapatılan ülkeler hangileri? Uçuş yasağı olan ülkeler

16.03.2020 - 22:04 | Son Güncellenme: 16.03.2020 - 22:04

Hava trafiği kapatılan ülkeler hangileri? Uçuş yasağı olan ülkeler hangileri? Koronavirüsün Türkiye'de çıkmasının ardından bir çok ülkeye hava trafiğini durdurduk. Peki Hava trafiği kapatılan ülkeler hangileri? İşte Uçuş yasağı olan ülkeler

Dünyayı saran koronavirüs felaketinin ardından Hava trafiği kapatılan ülkeler hangileri? Uçuş yasağı olan ülkeler aramaları başladı. Koronavirüsün Türkiye'de çıkmasının ardından bir çok ülkeye hava trafiğini durdurduk. Peki Hava trafiği kapatılan ülkeler hangileri? İşte Uçuş yasağı olan ülkeler

Hava trafiği kapatılan ülkeler hangileri?
Çin'de ortaya çıkmasının ardından Kovid-19'a karşı bir dizi önlemi hayata geçiren Türkiye, virüsün hızla yayıldığı bazı ülkelerden yolcu taşımacılığına yasak getirdi. Bu kapsamda, 3 Şubat'tan itibaren Çin ile 23 Şubat'tan itibaren İran ile 29 Şubat'tan itibaren de Irak, İtalya ve Güney Kore ile yapılan uçuşlar yasaklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan'ın katılımıyla dün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından 9 Avrupa ülkesiyle uçuşların durdurulması kararı alındı.

Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda'ya uçuşlar, bugün sabah 08.00'den itibaren 17 Nisan'a kadar durduruldu.

▪İngiltere
▪İsviçre
▪Suudi Arabistan
▪Mısır
▪İrlanda
▪Birleşik Arap Emirlikleri

Senin için hazırladığımız haberler